Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Január 05. 09:43, hétfő | Helyi

Hatékony megelőzés, tűzmentes karácsony

Hatékony megelőzés, tűzmentes karácsony

Advent és karácsony idején sokszor okoz tüzet a meggyújtott gyertya, mécses, vagy a zárlatos égősor.

A katasztrófavédelem idén is kiemelt figyelmet fordított ezeknek a tüzeknek a megelőzésére, így a Területi Tűzmegelőzési Bizottsággal közösen bemutatót tartott Tatabányán, ahol karácsonyfa okozta lakástüzet szimuláltak, illetve számos közleménnyel igyekezett felhívni a figyelmet azokra az egyszerű szabályokra, melyekkel elkerülhető az ünnepek alatt a tragédia.
Hatékony volt a lakosságtájékoztatás, hiszen a karácsonytól szilveszterig terjedő időszakban mindösszesen egy bejelentés érkezett a műveletirányítási ügyeletre karácsonyfa tűzzel kapcsolatban – tájékoztatott Stolczenberger Klára, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – Tatabányán a dr. Vitális István út egyik lakásában gyulladt ki egy fenyő és gyújtotta meg a környezetét, melyet egy porral oltóval és egy vízsugárral gyorsan eloltottak.
A karácsonyfa a hagyomány szerint január 6-ig, vagyis vízkeresztig áll, így továbbra is körültekintően kell a mécseseket, gyertyákat meggyújtani, főleg azokban a lakásokban, ahol vágott fát állítottak, hiszen a lakás melegében a fa gyorsan szárad, így egyre gyúlékonyabb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben