Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 29. 08:57, csütörtök | Helyi

Házhoz mennek a lomért a lakótelepeken

Házhoz mennek a lomért a lakótelepeken

A tiszta környezet, a rendezett városkép mindannyiunk érdeke, melynek megőrzéséért a tatabányaiak az eddiginél is többet tehetnek: június 1-jétől ugyanis már igénybe vehető a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. legújabb szolgáltatása, a lakótelepi házhoz menő lomtalanítás.

Tatabánya területén évente egy alkalommal, meghatározott időpontban térítésmentes lomtalanítást biztosít a szolgáltató. Mivel a társasházakban élők többségének problémát okoz a kidobásra ítélt bútorok, nagyobb berendezési tárgyak tárolása a következő begyűjtésig, az önkormányzat úgy döntött, bevezetik a városban a házhoz menő lomtalanítást a lakótelepeken élők számára. Az intézkedéstől azt remélik, hogy jelentősen csökkeni fog a hulladéktároló edények köré eddig illegálisan kihelyezett lomok mennyisége.

A házhoz menő szolgáltatást a Vértes Vidékével szerződésben álló, tartozásmentes ügyfelek vehetik igénybe, egy évben egyszer ingyenesen. A számukra megfelelő időpontot a 34/600-700-as ügyfélszolgálati telefonszámon egyeztethetik le.

A Vértes Vidéke felhívja a tatabányaiak figyelmét arra, hogy a lomtalanítás anyagai közé nem tartoznak a veszélyes hulladékok, így például a festékek, akkumulátorok; az elektronikai hulladékok, például televízió, hűtő, mosógép; az építési törmelékek, a gumiabroncsok, a zöldhulladékok, valamint az olyan méretű, súlyú tárgyak, amelyekhez darus gépkocsi igénybevétele szükséges.

Ezektől a hulladékudvarok segítségével szabadulhatnak meg a lakosok: a Dubnik-völgyi és a Búzavirág utcai helyszíneken bizonyos mennyiségi korlátozás mellett ezek mind térítésmentesen leadhatók.

Műanyagot, papírt, üveget, fémet korlátlan mennyiségben fogadnak be, míg az építési, bontási és zöldhulladékból évente legfeljebb 3 köbmétert, gumiabroncsból pedig négyet háztartásonként.

Háztartási étolajból havonta 2 liter, veszélyes hulladékból (festék, lakk, motorolaj, akkumulátorok, elemek) évente 5 kg, elektronikai hulladékból legfeljebb 100 kg vihető be térítésmentesen.

Nyitva tartás:

Dubnik-völgyi hulladékudvar (a Mohi Rezső és a Baross Gábor utca kereszteződésétől táblák jelzik)
szerdán és pénteken 12.00-18.00
szombaton 08.00-14.00

Búzavirág úti hulladékudvar (a kenyérgyárral szemközt)
kedden és pénteken 12.00-18.00
szombaton 08.00-14.00

Lakcím-igazoló kártyájukat és személyigazolványukat vigyék magukkal!

További információ a szolgáltatónál kérhető:
Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
2800 Tatabánya, Fő tér 18/E
Tel.: 34/600-700

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya