Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 18. 12:59, kedd | Helyi

Helyszínelni hívták, végül tolvajt is fogott az oroszlányi rendőr

Helyszínelni hívták, végül tolvajt is fogott az oroszlányi rendőr

Oroszlány egyik élelmiszerüzletébe kért rendőri segítséget a biztonsági őr hétfőn délután.

Egy 21 éves tatabányai férfit ért tetten. Egy hordozható dvd lejátszóról vágta le a lopásgátlóját, az üzletből azonban már nem tudta kivinni a műszaki cikket. Úgy tűnik, hogy a fiatalember nem először lopott, a biztonsági kamera felvételei szerint társával aznap egyszer már sikerrel járt.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Kárász Attila bűnügyi technikust küldte a helyszínre, hogy rögzítse a bizonyításhoz szükséges nyomokat. Már végzett a munkájával és épp indulni készült, mikor segélykiáltást hallott. A civil ruhás helyszínelő egy határozott mozdulattal eleget tett a „Fogják meg, tolvaj” felszólításnak.

Egy 21 éves oroszlányi fiatalembert tartóztatott fel, aki egy több mint 60.000 forintot érő X BOX 360 típusú játékot próbált meg eltulajdonítani. A férfi a próbafülkébe vitte a polcról levett műszaki eszközt, majd ott a dobozról először letépte a pántoló szalagot, majd ezt követően a dobozt is széttépte, amit maga után hagyott a fülkében. A pénztáron még túl jutott, a biztonsági őr azonban kiszúrta és megállásra szólította fel. A fiatalember megpróbált elszaladni, de a két fotocellás ajtó között az éppen távozó rendőr megállította, majd a biztonsági szobába vezette, ahol a nadrágja szárából előkerült a termék a hozzá tartozó kábellel, alkatrésszel, így a helyszínelő az elfogást követően újra munkához látott, hogy rögzítse a lopás során keletkezett nyomokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya