Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 15. 17:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hidegfront érkezik a hétvégén

Hidegfront érkezik a hétvégén

A hétvégén markáns hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, emiatt sokfelé szeles, a több-kevesebb napsütés ellenére - főként szombaton - hűvös időre lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a heves zivatar veszélye miatt péntekre három megye - Somogy, Zala és Baranya - kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Országos, középtávú előrejelzés szerint péntek délelőtt még inkább csak a Dunántúlon, délután másutt is több helyen valószínű zápor, zivatar, sőt egy-egy heves zivatar is kialakulhat - legkisebb eséllyel a Dél-Dunántúlon. Napközben többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb is lehet. Napközben 23-30 fokig melegszik a levegő.

Szombaton nagy területen viharossá fokozódik a szél és a több-kevesebb napsütés mellett többfelé várható zápor, keleten helyenként zivatar. A minimumhőmérséklet 13-18, maximumhőmérséklet 18-23 fok között valószínű.

Vasárnap is többfelé erős lesz a szél. A több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.