Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 19. 13:23, hétfő | Helyi

Ideiglenesen átadták a Komáromi utat az autósoknak

Ideiglenesen átadták a Komáromi utat az autósoknak

A terveknek megfelelően halad a tatabányai Komáromi út 300 millió forintos októberben elkezdett rekonstrukciója.

A felújítás jelenlegi állapota megengedhetővé teszi, hogy ideiglenesen átadjuk az autós forgalomnak az utat – jelentette be a helyszínen Bereznai Csaba alpolgármester, a lakókörzet önkormányzati képviselője.
Mint ismeretes a Komáromi úton az útfelületet felmarták, az útalapot kitermelték. A Komáromi utat a Huba vezér és a Töhötöm vezér utcánál keresztezi egy távhő vezetékpár, ezt váltották ki közvetlenül a földbe fektethető, előszigetelt csövekkel. Az útalapot visszahelyezték, a járda és a parkolóhelyek kialakítása megtörtént.
A csapadékcsatorna hálózatot is kiépítették, melynek gerinchálózatát több mint három méter mélyen helyezték el. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg.
A jelenlegi útfelület alkalmas arra, hogy ideiglenesen visszaengedjék az autósforgalmat a Komáromi útra. A munkálatok előreláthatóan március végén, április elején folytatódnak, melynek részeként kopóréteg kerül az útra, felfestik az útburkolati jeleket, elhelyezik a végleges útjelző táblákat, a járdák felújítását befejezik és a közvilágítás korszerűsítése valamint a füvesítés is a munkálatok része lesz. A téli időszakra ideiglenesen újra használatba vehetik az autósok a Komáromi utat, de a kivitelező cég vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az útburkolati jelek hiánya és az átmeneti útfelület miatt, 30 km/órás korlátozó táblákat helyeztek el. A Volán buszok is újra a régi megállókba érkeznek december 20-tól, és a megszokott útvonalon közlekednek. Az ideiglenes megállókat nem bontják le, mert tavasszal még szükség lesz rájuk, amíg a munkálatokat befejezik.
Bereznai Csaba, alpolgármester megköszönte a lakosság türelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya