Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 13. 18:10, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Idén átlagosan 165 ezer forintot szánnak nyaralásra a magyarok

Idén átlagosan 165 ezer forintot szánnak nyaralásra a magyarok

Idén átlagosan 165 ezer forintot terveznek költeni nyaralásra a magyarok, 16 százalékkal kevesebbet a tavalyinál, a legtöbbet költők középkorúak, akik szívesen járnak vissza a bevált helyekre

- ez derült ki a Danubius Hotels megbízásából a nyaralási szokásokról készített online kutatás eredményeiből.

Az MTI-nek küldött keddi közlemény szerint a magyarok nem bíznak a privát szállásokban, 99 százalékuk szállodákban, motelekben, vendégházakban foglal szállást. A megkérdezettek 73 százaléka belföldön tervez kikapcsolódást az idei szabadsága alatt.

A felmérés szerint a legnépszerűbbek 62 százalékkal a 2-3 napos szállodai ajánlatok, öt napot pedig a választ adók 27,5 százaléka tölt el gyógy-, és wellness szállodában. A megkérdezettek több mint fele évente többször is elutazik.

A felmérésből az is kiderült, hogy a magyarok 75 százaléka félpanziós ellátást választ a nyaralás alatt.

A három legnépszerűbb gyógyvízzel rendelkező fürdőváros sorrendben Hévíz (70 százalék), Zalakaros (56 százalék), és Bükfürdő (53 százalék) lett.

A kutatás kitért a gyógyvizek ismertségére is, Magyarországon jelenleg 207 gyógyvíz van, ebből a megkérdezettek mindössze 10-15-öt tudtak felsorolni. A magyarok a gyógyvizeket nem aknázzák ki eléggé az egészség érdekében: a lakosság fele évente 1-2 alkalommal jut el hagyományos fürdőbe, és 4 emberből 1 soha. Ráadásul a felmérés szerint ez nem pénz kérdése, a magasabb jövedelműek 25 százaléka soha nem keresi fel a termálvizeket. Akik mégis látogatják a gyógyvizes fürdőket, azoknak a 78 százaléka csak pihenést és kikapcsolódást keres, de a stresszoldás ezen formáját is csak a válaszadók 20 százaléka teszi havi rendszerességgel vagy annál gyakrabban. Nem meglepő adat, hogy megelőzési célzattal inkább az idősebb korosztály érkezik (55 százalék), erre a középkorúak és fiatalabbak közül csak 38 százalék gondol.

A Danubius Hotels a nyaralási és wellnessezési szokásokról készített online felmérésében több mint 5000 fő vett részt 2018. január-februárban, a teljes kutatás a https://www.danubiushotels.com/hu/magazin/kutatas-2oldalon elérhető.

Címkék: nyaralás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.