Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 08. 10:38, csütörtök | Helyi

Idén ismét ígéretes produkciókkal vár a Peron Music Tehetségkutató

Idén ismét ígéretes produkciókkal vár a Peron Music Tehetségkutató

Fiatal és lendületes zenekarok adhatják egymásnak a színpadot szeptember 17-én, Tatabányán a Peron Music Tehetségkutatón.

A Kárpát-medencében válogatott csapatokból 18 jön a 10 órai kezdésre a Roxxy Music Caféba. Ők vállalták, hogy a zsűri előtt megmutatják tehetségüket.A tavalyi győztes, a Trick is eljön, hogy megmutassa új dalaikat (képünkön fent). Tavaly volt először megyei győztese a fesztiválnak.

Idén a zenekarok felkészültsége változó, de ennek ellenére erős mezőny várható. Először jön Székelyföldről zenekar, ráadásul Székelyudvarhelyről, amely Tatabánya testvértelepülése.

Az előzsűrizésen átesett zenekarok közül 18 kapott meghívást a döntőre. Köztük egy zenekar a balatonboglári Légrádi Antal Tehetségkutatóról jutott a kiemeltek közé.
A rendkívül nagy hagyományokkal rendelkező Peron Music Tehetségkutató Fesztivál továbbra is az alternatív, rock, és metal zenekaroknak biztosít bemutatkozási lehetőséget.

A fellépők számára két szerzemény zsűri és közönség előtti bemutatása lehetséges. A zsűri a kreativitás és egyéni törekvések mellett a pontosságra, a zenére, a dalszövegre figyel.

A zsűri tagjai: Újfalusi Gábor (Magyar Művelődési Intézet), Schneider Zoltán, zenész (Váczi Eszter zenekara, Grogen... ), Gátos Iván, zenész (Bartók Eszter zenekara, Tóth Vera zenekara, Zséda zenekara, X-Faktor …), Határ József zenész és zenetanár.

Fellépő zenekarok:We Will Rise, ChRon, The Long Beach, Battery Band, Renovage, Zaphod, Nemart, No Money Blues, Metallophilia, Black Band, Doom Angel, False Kelly, Nuklea, Scylla, Tűzvihar, Scage, Face Today (Székelyföld) valamint a gálán játszó Trick együttes.

Korábbi nyertesek: RAD (Budapest, Zuzu (Budapest), Gravefruit (Budapest), Philadelphia (Budapest), Csakazértis (Budapest), Kálvintér (Debrecen), Jókor (Budapest), The Crybabies (Pécs) Láma Dalai (Kiskunfélegyháza), Hangerilla (Tokaj), Trick (Nyergesújfalu).

Cserteg István szervező szerint a tehetségkutató életének legmagasabb színvonala volt a tavalyi, de bizonyára idén ez is túlszárnyalható. A fellépő csapatokból megszülethet a jövő nagy, magyar sikere is. Izgalmas színpadi produkciókat láthat minden jelenlévő vendég és szakember. Az idén a fő díjazást a stúdiókban való hangfelvételek elkészítése, zenei kiegészítők, a nyertes zenekarnak videoklip és nemzetközi fejlesztő zenei táborban való részvétel lehetősége, valamint a koncertről készülő film világhálón való megjelenése jelenti a zenekarok számára.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya