Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 27. 14:27, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Idén nem sikerült

Idén nem sikerült

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Pécsen az ERIMA kézilabda utánpótlás-bajnokság elődöntőjét a hetedik osztályos (U13) fiúk részére, melyre a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú csapata is kvalifikálta magát.

A tatabányaiak mellett az Éles Kézisuli (Veszprém), a Pick Szeged „B”, illetve a házigazda Pécsi VSE korosztályos együttesei jutottak be, hogy körmérkőzések során eldöntsék, melyik az a két csapat, aki az áprilisi országos döntőbe juthat.

A kodályos fiúk ezzel a korosztállyal (1998) eddig minden évben biztos résztvevői voltak a nyolccsapatos országos döntőnek.

Az elődöntő első összecsapásán a szegediek ellen nehezen indult a mérkőzés, de a félidőre már megnyugtató előnyre tett szert a tatabányai alakulat és Eichkern Levente remek védéseinek köszönhetően ez a végére meg is maradt, így 7 gólos győzelemmel hangolhattak a srácok.

Az Éles Kézisuli csapata ellen remek kezdés (4:0) után, mintha megnyugodtak volna Horváth Árpád tanítványai és az ellenfél egyenlíteni tudott. A szoros eredmény a mérkőzés végéig megmaradt, hiszen rengeteg technikai hibát vétettek a tatabányai fiúk. Sajnos a végjáték nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, így egy váratlan vereségbe szaladtak a srácok.

A döntés az utolsó, házigazdák elleni mérkőzésre maradt: csak győzelem esetén kerülhetnek a legjobb nyolc csapat közé!

Ezen a mérkőzésen semmi nem úgy sikerült, ahogy kellett volna: az ellenfél nagyobb fizikai erőt képviselő játékosai ellen nem tudták felvenni a harcot a kodályosok, a támadásokba sok hiba csúszott, ziccerek maradtak ki, a pécsi csapat viszont könnyed gólokkal tudta befejezni támadásait így sajnos már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

A kodályos fiúk ezzel a korosztállyal (1998) eddig minden évben biztos résztvevői voltak a nyolccsapatos országos döntőnek, az idén ez sajnos nem sikerült.

Eredmények: Kodály – Pick Szeged „B” 21:14, Kodály – Éles Kézisuli 16:17, Kodály – Pécsi VSE 8:22

A végeredmény: 1. Pécsi VSE, 2. Éles Kézisuli, 3. Kodály, Tatabánya, 4. Pick Szeged „B”

A harmadik helyen végzett csapat tagjai: Antal Zoltán, Eichkern Levente, Csapó Levente, Bagi Gergő, Jaczkó Márk, Máté Dávid, Kuzma Ábel, Rozner Kevin, Gulyás Gergő, Lovasi Zoltán, Szakács Benedek, Kiss Soma, Polgár Filip, Bodnár Krisztián

A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése