Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 21. 19:04, szerda | Helyi

Idősek Karácsonya Környén

Idősek Karácsonya Környén

Idén közel félezer 70 év feletti idős ember vehette át a környei önkormányzat karácsonyi ajándékát, személyenként egy-egy háromezer forint értékű vásárlási utalványt.

A szerdai Idősek Karácsonya ünnepségen a helyhatóság ezúttal is megköszönte mindazok munkáját, akik önzetlen tevékenységükkel rendszeresen segítik a falu közösségi megmozdulásait, kulturális rendezvényeit.

Nem csupán az Idősek Kará-csonya ünnepségről mondható el, hogy hosszú-hosszú évek óta hagyományos Környén, de az is, hogy ilyenkor zsúfolásig megtelik a Művelődési Ház színházterme. Így történt ez szerda délután is, amikor a Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, a Vackor Óvoda Kamarakórusa, a Német Nemzetiségi Dalkör, az iskola diákjai, énekkara, jelenlegi és volt néptáncos tanulók ajándékozták meg kedves karácsonyi műsorral a megjelenteket.
Picit keserédes perceket hozott ezúttal a nemzetiségi gyermekcsoport előadása, hiszen utolsó alkalommal fogta a csöppségek kezét Süli Lászlóné nyugdíjas óvodapedagógus, aki a stafétát Hartmann Annának adja át. Már a hagyományőrző gyermekcsoport megszervezése is Zsóka néni nevéhez köthető, aki 1999-től foglalkozott odaadóan a kicsikkel, s tanította meg velük az újabb és újabb táncokat, játékokat. Süli Lászlóné német nemzetiségi óvodapedagógusként mindig is hivatásának tekintette a még fellelhető német gyermekdalok, táncok, játékok felkutatását és továbbadását a legkisebbek számára. Emellett a Tájház létrehozásában, a kiállított tárgyak felkutatásában, összegyűjtésében is nagy szerepet vállalt, s ma is alapos felkészültséggel kalauzolja a vendégeket a kiállításon.

Beke László polgármester ünnepi köszöntőjében a falu közös karácsonyi ünnepségének hagyományát méltatta, melyhez hasonló élményt az év egyetlen más különleges napja nem tud adni.
Jézus megszületésével eljön a világosság, mely legyőzi a sötétséget, reményt adva mindenki számára. Nekünk felnőtteknek ezt a reményt gyermekeink, unokáink jelentik. Az ő életük még csupa lehetőség. Ezért fontos, hogy mi, milyen ajándékot tartogatunk gyermekeink számára? Az ajándék szóval azokra a cselekedetekre, értékekre gondolok, amelyek meghatározzák, milyen emberré válnak majd. A szeretetre, a jó szóra, a tisztességre, a példamutatásunkra. S higgyék el, ők ezeket az ajándékokat, melyek alapja a szeretet, többszörösen meghálálják majd. Nem csak ilyenkor karácsonykor, hanem az év minden napján – fogalmazott. Ünnepi beszédének végén Wass Albert gondolatait idézve azt kívánta, hogy a jövő esztendőben háromszázhatvannégy nap legyen a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké.
Az önkormányzat az Idősek Karácsonya ünnepség alkalmából minden évben vásárlási utalvánnyal kedveskedik a település hetven év feletti lakosainak, a személyenkénti háromezer forint értékű utalvánnyal idén közel 500 szép korút ajándékoztak meg, aki nem vett részt az ünnepségen, ahhoz természetesen eljuttatják.
Az is hagyomány, hogy a környei önkormányzat ilyenkor fejezi ki elismerését és köszönetét mindazok számára, akik önzetlen tevékenységükkel rendszeresen segítséget nyújtanak a község kulturális rendezvényeinek szervezéséhez, lebonyolításához. A képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottsága idén Feketéné Hastó Elvira, Borsodi Ferencné, Horváth Istvánné, Szöllősiné Nagy Zsuzsanna, Süli Lászlóné, Szőlősi Ferenc, Orosz Zoltán, Magda István, Vágó Béla, Wéber Imre és Horti Károlyné tevékenységét ismerte el. Wind Károlyné, a Vackor Óvoda Kamarakórusának vezetője Vanya Balázs technikusnak mondott köszönetet, hiszen az ő odaadó, s lelkiismeretes munkája nélkül nem készülhetett volna el a kórus adventi, karácsonyi énekeket tartalmazó CD-je. Végül Beke László polgármester Hamburgerné Tirhold Kármennek nyújtotta át a köszönet virágait a falu kulturális eseményein való közreműködéséért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya