Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 21. 10:49, szerda | Helyi

Indul a Karácsony előtti „nagy roham” a tolvajoknál is

Indul a Karácsony előtti „nagy roham” a tolvajoknál is

Ülésen hagyott laptoppal lett gazdagabb egy tolvaj Komárom-Esztergom megyében.

A sértett csak addig hagyta autójában a nagy értékű számítógépet, míg gyermekét elhozta az óvodából. A tolvajnak azonban ez az 5 perc is elegendő volt.

A sértetté válás elkerülése és a boldog karácsonyi ünnepek érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság alábbi kéri az állampolgárokat, hogy
Ne hagyjanak értéktárgyakat az autóban!
Minden esetben zárják be az ajtókat, húzzák fel az ablakokat, ha elhagyják a gépjárművet.
Az utastérben még üres táskát, ruhaneműt, élelmiszert se hagyjanak!

Komárom-Esztergom megyében Karácsony közeledtével számottevően több rendőrrel találkozhatnak a megyében élők és az ide látogatók. Az ünnepre való készülődést igyekszik biztonságossá tenni a rendőrség azáltal, hogy megerősítette a közterületi jelenlétet. Gépkocsizó és gyalogos járőrök figyelnek a piacokon, üzletsorokon, a pályaudvarok és a karácsonyi várások környékén. Fokozott rendőri jelenlét tapasztalható a közutakon és a bevásárló központoknál is. A Rendőrök a hajléktalanokra, a hajléktalanszállók ellenőrzésére is kiemelt figyelmet fordítanak.

Hiába azonban a megerősített szolgálat, minden állampolgár mellé a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nem tud rendőrt állítani, ezért az állampolgárok elővigyázatosságára is szükség van, hogy elkerülhetővé váljon a sértetté válás.

Kérjük, hogy mindenki figyeljen értékeire, és tartsa be az alapvető vagyonbiztonsági szabályokat. Az értékeket ne hagyják őrizetlenül, a gépjárművekben jól látható helyen. A különböző okmányokat, pénztárcát, bankkártyát ruházatuk vagy táskájuk belső, védettebb zsebeiben helyezzék el.

A gépjárművezetők ne feledjék, hogy mindenkit hazavárnak, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közúti közlekedésben részt vevő állampolgárokat, legyenek gyalogosok, kerékpárosok, vagy gépjárművezetők, hogy a KRESZ szabályait maradéktalanul tartsák be. Karácsony közeledtével a megnövekedett forgalomban tanúsítsanak nagyobb türelmet, a forgalmasabb helyeken a megszokottnál körültekintőbben hajtsanak. Szerdára a hó is megérkezett a megyében, megye szerte havasak, csúszósak az utak, ezért a Rendőrség kéri a gépjárművezetőket, hogy a megváltozott útviszonyoknak megfelelően válasszák meg gépjárművük sebességét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya