Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 05. 11:22, hétfő | Helyi

Indul a X. Országos Középiskolai Kutatás - Az oktatás jövőjéért felelhetünk

Indul a X. Országos Középiskolai Kutatás  - Az oktatás jövőjéért felelhetünk

Mátyás király, Napóleon, Kossuth, Széchenyi, Szent István, Hitler - ők voltak a diákok kedvenc történelmi alakjai 2003-ban. Vajon az idén mi lesz a sorrend?

A FISZ és az EDUTUS közös szervezésében decemberben újra indul a nagy hagyományokra visszatekintő X. Országos Középiskolai Kutatás, amely többek között közéleti és oktatási kérdésekre keresi választ a 10-11-12-es középiskolás diákok és tanáraik körében - közölte Dr. Prekker Judit, az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. vezérigazgatója.

Hogyan hat a gazdasági válság a diákok pályaválasztására, hitelfelvételi kedvére és fizetési elvárásaira? Milyen feltételeket vállalna egy diák azért, hogy később külföldre mehessen dolgozni?

Milyen könyveket olvasnak a pedagógusok, mit néznek a moziban, és hogyan befolyásolják diákjaik továbbtanulását? Kik a példaképek a kortárs közéletből? - hangzik az ízelítő a kérdéssorokból.

Novemberben postai úton minden magyarországi középiskola megkapta az országos kutatás kérdőíveit, hogy kioszthassa diákjai és tanárai körében. Ezen kívül a www.edutus.hu/kutatas oldalon a kérdőív elektronikus formában is kitölthető. A kitöltés határideje december 20.
A kutatással kapcsolatos információ a 30/218-3530-as forró dróton kapható. Az értékes nyeremények mellett a következő év elején minden résztvevő megkapja a kutatás eredményeinek részletes elemzését, és jogosult lesz a továbbtanulást, valamint a pedagógusi munkát segítő ingyenes szolgáltatásokra.
Az érdeklődés és a részvételi arány folyamatosan növekszik, a legutóbbi kutatás alkalmával 34.004 kérdőívet töltöttek ki, jelezvén, hogy maguk a diákok és a középiskolák is felismerték a kutatás fontosságát, hiszen róluk szól. A cél az, hogy 2011-ben a kutatás kitöltőinek száma átlépje a 40.000 főt és mindezzel közelebb kerüljünk egy pontosabb, tisztább képhez a mai magyar középfokú oktatás helyzetéről, a diákok gondolkodásáról a jövő oktatása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya