Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Január 20. 00:00, vasárnap | Helyi

Itt vannak a legmenőbb 2019-es wellness trendek

Itt vannak a legmenőbb 2019-es wellness trendek

Ezeket a wellness módszereket mindenképp próbáld ki idén!

A wellnessezés továbbra is nagyon divatos, jól mutatják ezt a hazai szállodák elmúlt éves foglaltsági adatai. Ugyanakkor a bőség zavarával küzdünk: olyan nagy már a kínálat, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik ezen a területen. Az alábbiakban a hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője mutat néhány olyan 2019-es wellness trendet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Ájurvéda Wellness: tovább hódít az évezredes módszer
Az évezredes hagyományokkal rendelkező ájurvédikus módszerek és gyógynövények nagyon elterjedtek, és népszerűségük további növekedése várható. A Carbona szakértője, Torhosi Tünde executive spa&wellness manager szerint az ájurvéda azért ennyire kedvelt 2019-ben is, mert gyakorlatias, jól használható megoldásokat kínál a modern ember számára. Masszázsra épülő módszerei méregtelenítenek, fiatalítanak, és segítenek megteremteni a test, a lélek és az elme hármas egységének harmóniáját. Ha különleges élményre vágyunk, mindenképpen próbáljuk ki az Abhyanga meleg gyógyolajjal végzett, harmóniateremtő masszázst. A kezelők hét pozitúrában végeznek szinkronmozdulatokat testünk két oldalán – ebben a wellness élményben biztosan nem fogunk csalódni!

Offline Wellness: kikapcsolni tudni kell
Visszatérni a digitális kor előtti világ ritmusába: ennyire egyszerű az offline wellness ígérete. Kapcsoljuk ki a kütyüket, válasszuk le magunkat az internetről! A napi ritumusunkat, mozgásunkat is alakítsuk függetlenül okos eszközeinktől és appjainktól legalább egy hétig, és máris érezni fogjuk a digitális detox frissítő hatását. Torhosi Tünde szerint a hétköznapjainkban olyan mennyiségű információnak vagyunk kitéve, ami nagyon megterhelő, ezért szükség van néha a teljes elvonulásra, kikapcsolásra. A testünkön lévő „reset” gombot jelentheti az offline wellness. Térjünk vissza ilyenkor a belső alvási, evési ritmusunkhoz, legyünk minél többet a természetben, legyen mottónk az édes semmittevés! Nyugodtan hagyatkozzunk ösztöneinkre, hiszen a szervezetünk megmutatja, mire van szüksége!

Szépség Wellness: csúcsra járatott fiatalítás
2019-ben is tovább hódítanak a tudomány segítségével egyre hatékonyabbá alakított szépségkezelések. Ezek azért kedveltek, mert a legtöbb fájdalommentes és gyors, hatékony megoldást kínál. A biotechnológiai arckezelések például a bőr struktúrájának sejtszinten történő megújításán alapulnak, speciális ultrahang segítségével juttatnak be új molekulákat a bőrbe, támogatva annak természetes megújulását. A legújabb technológiákkal végzett fiatalító kezelések mellett az orvosesztétikai kezelések is virágkorukat élik. Egy szállodai pihenés során ma már gyakran lehetőség nyílik a tetkó-eltávolításra, vagy bosszantó bőrhibák gyors kezelésére.

Címkék: wellness

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya