Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Március 01. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Új rohamkocsi városunkban

Új rohamkocsi városunkban

Megérkezett és már szolgálatba is állt az új, sárga rohamkocsi, melyet az Országos Mentőszolgálat gépkocsi-csere programjának részeként kapott városunk.

Czinner József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) regionális orvosigazgatója köszöntötte Schmidt Csaba polgármestert, valamint a régió több településének vezetőjét és képviselőjét az átadó ünnepségen.
„A kormány 843 millió forintot fordított gépjárművek beszerzésére, ebből harminchét esetkocsit vásároltak az Országos Mentőszolgálat részére, ezzel is javítva az ellátás színvonalát. Az eszközök önmagukban nem érnek sokat, megfelelő szakemberekre is szükség van, ami városunkban szerencsére adott.” - mondta Schmidt Csaba polgármester az ünnepélyes átadáson. Az új rohamkocsit kifejezetten mentési feladatokra gyártották, mely praktikumában egyaránt szolgálja a betegeket és a mentőszolgálat munkatársait is. Annak érdekében, hogy az autók valóban megfeleljenek minden elvárásnak, folyamatosan egyeztettek a gyártóval olyan szakemberek, akik napi szinten dolgoznak rohamkocsikkal.
„A mentőszolgálatnak 2008-ban volt utoljára gépkocsi beszerzése. Idén januárban hét autót kellett végleg leállítani, mert elérték a jogszabályban meghatározott tizenhárom éves kort. Ígéret van arra, hogy költségvetési forrásból az idei évben olyan járműveket is kap majd a szervezet, amik kiváltják a leállított, minden nap használatos mentőkocsikat” - mondta el dr. Czirner József regionális orvosigazgató. Az új esetkocsi különlegessége, hogy a mentési rendeletben előírtakon kívül pluszfelszereléseket is tartalmaz. Például egy olyan termoboxot, amely hűtésre és fűtésre is alkalmas. Az infúziókat melegen tartja a szélsőségesen hideg téli időszakban, újraélesztések után, súlyos koponyasérüléseket, valamint stroke-ot követően viszont lehűti a testet, ezzel csökkenti az adott szervek anyagcseréjét, így javítja a gyógyulási esélyket. A sárga színű új esetkocsin fényvisszaverő optikai csíkok is vannak, továbbá a járművön már a mentőszolgálat új szlogenje, a "Hivatás az életért" olvasható.
A program végén mentőállomás számára átadták azokat az új műszereket, melyet alapítványukon keresztül az Ipar Testület vásárolt a már meglévő eszközparkok fejlesztése céljából. Fontosnak tartották kiemelni azt, hogy ezek a berendezések az újakhoz hasonlóan jól szolgálják a betegellátást, ugyanolyan jó kezekben van az, akit új berendezésű kocsiban látnak el, mint akit a régebbiekben – mondta végezetül Czinner József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) regionális orvosigazgatója, majd átadta jelképesen az új rohamkocsi kulcsait a tatabányai Mentőállomás vezetőjének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya