Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 06. 16:50, kedd | Helyi

Újabb trükköt vetettek be a tolvajok - még keresik őket

Újabb trükköt vetettek be a tolvajok - még keresik őket

Feltehetően utazóbűnözők áldozata lett az az idős tatabányai asszony, akinek ellopták pénztárcáját.

14.000 forintot vittek el tőle és két bankkártyát, melyek mellett a PIN kód is ott volt, így a tolvajok könnyű szerrel tudták felhasználni bolti fizetés során, illetve készpénzfelvételnél. A 71 éves asszonyt összesen 128.000 forint értékben károsították meg.

Az idős hölgy gyanútlanul ácsorgott Esztergomban a Bazilikánál lévő buszmegállóban. Tatabányára akart utazni lányához, mikor megállt mellette egy sötét színű feltehetően 1999-es évjáratú Ford Focus típusú személygépkocsi, benne egy 50 év körüli barna bőrű férfival és egy 30 év körüli fehér bőrű nővel, akik felajánlották neki, hogy elviszik. Bár ők elmondásuk szerint Rév-Komáromba tartottak, nem okozott gondot nekik a Tatabánya felé kerülni és „egy kis kitérőt” tenni.

Feltehetően bármilyen célállomást mondhatott volna a néni, a tolvajoknak mindegy lett volna, ők ugyanis kizárólag pénzt akartak szerezni. Az asszony csomagjait a hátsó ülésre pakolták, a sértetett pedig az első ülésre ültették, így a hátul ülő tolvaj észrevétlenül kutathatott a táskában. Az asszonynak Tatabányán, miután „segítői” kitették, vált gyanússá a pár segítőkészsége. Ekkor vette észre, hogy a csomagjai közül eltűnt a pénztárcája. Kis idő múlva azzal a ténnyel is szembesülnie kellett, hogy bankszámlájáról a tolvajok leemeltek 100.000 forintot és Szlovákiában 14.000 forint értékben fizettek egyik bankkártyájáról.

A férfi kb. 50 év körüli, 170 cm magas, barna bőrű, erős testalkatú, dús bajszú, ritka fogazatú volt, aki törte a magyar nyelvet. Társa 30 év körüli, 170 cm magas, fehér bőrű, feltűnően vékony, fekete vállig érő hajú nő volt, aki viszont a férfival ellentétben tisztán beszélt magyarul.

A trükkösöknek ez volt a legújabb módszere, de emellett a már jól bevált szöveggel is tovább próbálkoznak. Szomjúság, nyugdíj-kiegészítés, segély folyósítása, nyeremények átadása, rokonnal megbeszélt adás-vétel, vagy kölcsön. Egyre szélesebb a rossz szándékú emberek repertoárja, akik ilyen és ehhez hasonló történetekkel akarnak gyanútlan áldozataik lakásába bejutni, hogy aztán bizalmukba férkőzve és figyelmüket elterelve értékeket lopjanak el tőlük.

A trükkösök hivatkoztak már gázár-támogatás vagy nyugdíj-kiegészítés fizetésre, valamely szolgáltatóra, vásárlásra (állat, toll-párna, ruha) vagy éppen értékesítésre (arany ékszerek, seprű, edények…), pénzváltásra, rosszullétre, szomjúságra, csomag átadásra, szociális-segély átadására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya