Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Szeptember 20. 14:07, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Salamon Gy.

Kárpát-medencei magyar kultúrából merítettek

Kárpát-medencei magyar kultúrából merítettek

Tatabányáról, Tatáról, Bakonyszombathelyről és Környéről érkeztek gyerekek a hétvégén Tatára a Református Gyülekezeti Otthonba, ahol a Nemzeti Kulturális Alap és a Tatai Református Egyházközség támogatásával már második alkalom

A Pötörke Népművészeti Egyesület által szervezett programsorozat első állomásán, áprilisban Busai Norbert és Busai Zsuzsa viski (Kárpátalja) táncokat tanított a gyerekeknek, ezen a hétvégén pedig Nyitragesztéről is érkeztek hagyományőrzők az ifjú táncosokhoz.
Bencz Margit néni, a Népművészet Mestere és lánya Erzsébet pompás népviseletben énekelt, mesélt és táncolt, a pozsonyi Ifjú Szívekhivatásos magyar együttes táncosai, pedagógusai – Lépes Anikó és Bolgovics Gergő – a zoboraljai táncok varázslatos világába kalauzolta el a fiatalokat, a tatai Kurdi Gábor pedig kitűnő dudajátékával járult hozzá, hogy a gyerekek ismét felejthetetlen élményekkel térjenek haza.
A képzéssorozat a közeljövőben mátyusföldi táncoktatással zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: