Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 06. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kék Vonal: a gyerekeket meg kell hallgatni!

Kék Vonal: a gyerekeket meg kell hallgatni!

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993-ban jött létre azzal a céllal, hogy a gyerekeknek, fiataloknak legyen közvetlen lehetősége segítséget kérni, problémáikat, gondolataikat megosztani.


A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány alapértékei a gyerekközpontúság, a bizalom, a felelősség és az együttműködés. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese azért dolgozik, hogy a gyerekek valódi odafigyelést, elfogadást, a bajban segítséget kapjanak. Hisznek abban, hogy ehhez a legjobb út az együttműködés, mert minden felnőtt közös felelőssége, hogy a gyerekeknek jobb legyen. Gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára anonim konzultációs szolgáltatást nyújtunk Szakember – Szakember Vonalunkon keresztül (telefon keddenként 10-14 óráig: 061-302-0944, e-mail: szakemberek@kek-vonal.hu).

A 116111 Ifjúsági és Gyerektelefon, valamint a 116000 Eltűnt Gyerekek Segélyvonala a nap 24 órájában hívható bármilyen telefonhálózatból ingyenesen, anonim módon. A 116111-es számon működik a Kék Vonal Internet Helpline szolgáltatása, amely konzultációs lehetőséget biztosít internethasználattal, biztonságos netezéssel kapcsolatban gyerekeknek és szüleiknek. Szolgáltatásaik online is elérhetőek, e-mail és chat konzultációt a honlap biztonságos rendszerén keresztül vehetnek igénybe a rászorulók. A Gyerektelefonok kiemelt céljai a gyerek- és fiatalkorban elkövetett öngyilkosságok, a gyerekbántalmazás, valamint a gyerekek elszökésének, eltűnésének megelőzése és a gyerekek biztonságos internethasználatának lehetővé tétele.

Az ügyeletet napközben 100 órás alapképzésünket elvégzett önkéntesek látják el. Jelenleg közel 100 önkéntessel dolgoznak, önkéntes programjuk 2010-ben elnyerte az Év Önkéntes Programja díjat.

'Aktuális képzésünk szeptemberben kezdődik, melyre várjuk minden 20 és 60 év közötti érdeklődő jelentkezését, aki kész meghallgatni és telefonos vagy online konzultációval segíteni a hozzánk forduló gyerekeket és fiatalokat.' – írja a szervezet közleményében.

A képzésről, a kiválasztásról további információ: onkenteskepzes@kek-vonal.hu.

További információ az alapítványról, szolgáltatásainkról az alábbi elérhetőségeken kérhető:
e-mail: info@kek-vonal.hu
weboldal: www.kek-vonal.hu

Orientpress Hírügynökség
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.