Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 11. 10:31, péntek | Helyi

Kész az Erdész út-Réti út egy szakaszának felújítása

Kész az Erdész út-Réti út egy szakaszának felújítása

Megújult a tatabányai Erdész utca egyik forgalmas szakasza, a közlekedésbiztonság szempontjából fontos ponton új zebrát is kialakítottak, és a kandelábereket is kicserélték dózsakerti városrészben található útszakaszon

Erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Schmidt Csaba polgármester és dr. Partali László, a körzet önkormányzati képviselője.

A főbb közlekedési csomópontokat is érintő fejlesztések, mint ez is, nemcsak az adott lakókörzet, hanem az egész város számára is jelentősek – fogalmazott Schmidt Csaba. A beruházás során a Réti és Erdész utca kereszteződésétől a garázsokhoz vezető bekötőútig, többrétegű aszfalt beépítésével erősítették meg a meglévő aszfaltburkolatot. Az aszfaltozást 4000 négyzetméteren végezték el, valamint háromszáz méter hosszan a csapadékvíz elvezetéséről is gondoskodtak. Utóbbi azért nagyon fontos, mert korábban nem volt vízelvezető ezen az útszakaszon, így az sokkal könnyebben tönkre ment – tette hozzá a polgármester. Az AVE Tatabánya Zrt. előtti oldalon a járdát és parkolókat is felújították, valamint egy új zebrát is kialakított a kivitelező FTK Kft. Ezzel egyidejűleg az E.on Zrt. elvégezte azokat a kábelcseréket, amelynek eredményeként jelentősen javul a közvilágítás.

Dr. Partali László képviselő hozzátette, a zebra kialakítására az Erdész út megnövekedett forgalma miatt volt szükség, a felújított járdaszakasznak köszönhetően pedig a hamarosan elkészülő, Tatabányát Tatával összekötő kerékpárutat is könnyebben el lehet majd érni.

Az önkormányzat az idei évben saját költségvetéséből mintegy 220 millió forintot fordított a város útjainak felújítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya