Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Június 30. 00:00, péntek | Helyi

Kisgyermek balesetek

Kisgyermek balesetek

Fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
jó tanácsait:

A kisgyermekeknél még egyáltalán nem fejlődik ki a veszélyérzet. Ezért az udvaron, a parkolókban és a strandok közelében is fokozottan kell figyelni rájuk.

Különösen a nyári időszakban jellemzőek azok a gyermek balesetek, amelyekről cikkünkben írunk. Az említett esetekben a sértettek mindegyike még kisgyermek, egyikük sem kezdte meg az általános iskolai tanulmányait.

A nyári hónapokban a szabad időt sokan töltik a szabadban. Van, aki családi háza, vagy sorházi lakása udvarán, van aki városokat nézni, vagy a hegyeket járni indul, míg mások a vízpartok közelében pihenik ki a fáradalmaikat. Az viszont gyakran fordul elő, hogy a szülők foglalatossága, vagy pihenése idején a kisgyermekek – még ha rövid időre is - felügyelet nélkül maradnak.

Előfordul például olyan szituáció, amíg a szülő azzal van elfoglalva, hogy a parkolóban a gépkocsiból a gumimatracot és az egyéb holmikat kiszedi, az őrizetlenül maradt kisgyermek az autó mögül az útestre kisétál, vagy kiszalad – a veszélyérzet teljes hiányában. Az is megtörténhet, hogy amíg az apa az autóját az udvaron még az indulás előtt áttörli, a már kinyitott kapun keresztül a kisgyermek az
úttestre kilép.

Ugyancsak fokozott figyelmet – és a kisgyermek állandó felügyeletét – igényli az udvaron, illetve a parkolókban végzett tolatás, mert a veszélytelennek tűnő manőver könnyen tragédiával végződhet.


Fontos tudni, hogy a gyermekek nem apró felnőttek, egészen másként látják a világot, másként gondolkodnak, más dolgokat tartanak fontosnak és érdekesnek, mint a felnőttek, s nincs ez másként a közúti közlekedésben sem.

A gyermekek nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, melyek a biztonságos közlekedéshez szükségesek, a rájuk leselkedő veszélyekkel sincsenek tisztában, figyelmük nem eléggé koncentrált, és veszély láttán gyakran megdermednek, állva maradnak, ahelyett, hogy elhagynák a veszélyes helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya