Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 06. 13:14, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Kistérségi Kulturális tanácskozás

Kistérségi Kulturális tanácskozás

A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Kulturális Kerekasztalának tagjai Környén a Közösségi és Tájházban tanácskoztak a további együttműködés lehetőségeiről.

A tatabányai kistérség kilenc (Gyermely, Héreg, Szárliget, Szomor, Tarján, Tatabánya, Várgesztes, Vértessomló, Vértesszőlős) településének közművelődési szakemberei megismerkedtek a vendéglátó intézmény szakmai tevékenységével, továbbá meghatározták a szervezet számára az elkövetkezendő időszak feladatait.

A vendéglátó település részéről Vadász Éva, önkormányzati képviselő és a helyi kulturális bizottság elnök asszonya köszöntötte a jelenlévőket, aki egyben ismertette a helyi intézmények, civil szervezetek hagyományőrző és kulturális tevékenységeit. A találkozón Székely Gabriella, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Közép-Dunántúli Kulturális Koordinációs Iroda vezetője is részt vett, aki a kulturális szakembereknek, az aktuális pályázati lehetőségekről nyújtott tájékoztatást. Felhívta a jelenlévők figyelmét, az „Építő közösségek” című, „Közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában" témájú pályázati lehetőségre.
A találkozó második felében Feketsné Kisvarga Anita, a Megyei József Attila Könyvtár módszertani referense, a kistérségi mozgókönyvtári feladatellátáson belüli aktualitásokra, a könyvtári hét nyújtotta programlehetőségekről tájékoztatott minden megjelentett.
A Jászai Mari Színház és Népház közönségszervezői Majsai Orsolya és Jenei Gabriella beszélt az aktuális színdarabok jegyvételi, bérleti illetve csoportos kedvezményeiről, valamint az előadásokra történő csoportos utazási lehetőségek feltételeiről.
A színház munkatársai hangsúlyozták, hogy a közeljövőben szeretnének szoros együttműködést kiépíteni a kistérség településeivel, szem előtt tartva a települések kulturális érdekeit.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.