Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Június 02. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: tatabánya

Kitüntették a pedagógusokat

Kitüntették a pedagógusokat

A Városi Pedagógusnak alkalmából három pedagógus vehette át a Molnár János Díjat, kiosztásra került a Zöld Ág Díj, továbbá Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntettek ki 25 nyugalmazott pedagógust.

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése Tatabánya városban kiemelkedő oktatási – nevelési tevékenységet folytató pedagógusok iránti tiszteletének és megbecsülésének kifejezése céljából alapította a Molnár János-díjat, melyet csütörtökön három kiváló pedagógus vehetett át.A Városháza konferenciatermében tartott ünnepségen Schmidt Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében visszatekintett a bányászat kezdeteire, mellyel párhuzamosan az oktatás, mint „a jövőbe történő befektetés” is meggyökeresedett városunkban, mely kiváló tanárok lelkiismeretes munkáját követelte meg. A magas színvonalú oktatás pedagógusok generációit adta Tatabányának. Az ünnepi köszöntő után megkezdődött a díjak átadása, mely során kitüntetésben részesült: Vargáné Szakál Anikó óvodapedagógus, a Sárberki Óvoda kiváló pedagógusa, Krihó Andrea magyar ének-zene szakos tanár, a Dallam Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szolfézs és zenetörténet tanára valamint Müllerné Liczki Melinda középiskolai tanár, gyakorlati oktatásvezető, a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgató-helyettese.

Vargáné Szakál Anikót: 1980-tól dolgozik óvodapedagógusként. Munkáját mindig nagy odaadással, a gyermekek iránti tisztelettel, a szülők iráni megértéssel végezte. 2006 óta aktívan szerepet vállal az óvoda pályázatainak előkészítésében, lebonyolításában. Szakmai felkészültségével, pedagógiai sokszínűségével, vidám természetével a nevelői közösség megbecsült tagja. A rábízott gyermekeknek tudása legjavát nyújtja, csoportjára nyugodt, családias légkör jellemző. Szeretettel, odaadással gondozza, neveli, tanítja a rá bízott gyermekeket. Megbízható, precíz munkájára az óvoda vezetése és a kollégák is mindig számíthatnak.Elsőként csatlakozott a Bozsik programhoz és a gyermekek érdekében edzői képesítést szerzett, hogy saját edzője legyen óvodájának. Számos megmérettetésen vett részt saját és gyermekcsoportjainak munkáival Tatabányán és testvérvárosunkban Bendzin-ben egyaránt. Origami pályázatok, rajzpályázatok díjazottjaként.

Krihó Andrea 1990-ben vehette át első diplomáját az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán magyar ének-zene szakos tanárként. 1992 óta jelenlegi munkahelyén a Felsőgallai Széchenyi István Általános iskolában dolgozik, itt végzi áldozatos munkáját. 1997-ben Történelmi társastáncképzést végzett, 2004-ben elvégezte az Apor Vilmos Katolikus Főiskola drámapedagógia szakon. Magas színvonalú oktató munkájának eredményeként tanítványai kimagasló eredményeket érnek el tanulmányi munkájukban, városi, megyei, országos magyar nyelv és irodalmi, ének-zenei tanulmányi versenyeken, művészeti megmérettetéseken. Szívügyének tekinti az iskolai énekkar munkának megszervezését. Az Éneklő Ifjúség kórustalálkozón tanítványaival arany minősítést szereztek. A tanárnő a Dallam Alapfokú Művészetoktatási Intézmény keretein belül szolfézst is oktatat. A zene szeretetére nevel és nagyban igyekszik a zene történetet és a zene irodalom elsajátítását a növendékek számára elérhetővé tenni.

Müllerné Liczki Melinda a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgató-helyettese. 1986.-ban kereskedelmi üzemgazdász végzettséget szerzett, 1987-től az iskola pedagógusa. A szakmai elméleti tárgyak oktatása mellett bekapcsolódott a gyakorlati oktatásba is. 1991-ben a Kereskedelmi és Vendléglátóipari Főiskolán gazdasági szaktanár szakon végzettséget szerzett.Kiváló pedagógus, akit tanítványai és kollégái is megbecsülik. Alapos, precíz, megbízható, következetes. Számos sikert értek el tanítványai a különböző szakmai megyei és országos versenyeken. 2008-tól gyakorlati oktatásvezető helyettes, 2011-től gyakorlati oktatásvezető, 2013-tól szakmai helyettes. 2013-ban elvégezte a Budapesti Gazdasági Főiskola közgazdász mesterképzési szakát. Szakmai vezetőként feladata a külső munkahelyekkel való kapcsolattartás, a tanulószerződések nyomon követése, a gyakolati és szintvizsgák a szakmai versenyek szervezése. Vezetői magatartása példamutató.

A zenei betét után került sor a „Zöld Ág” Díj átadására, melyet Takács Zsuzsanna a MTESZ KEM-i Egyesület vezetője, a KEM-i Mérnöki Kamara és a KEM-i Építész Kamara titkára vehetett át. Takács Zsuzsanna 1989-től irányítja a MTESZ KEM-i Egyesületet. 1996-tól a KEM-i Mérnöki Kamara és 2006-tól a KEM-i Építész Kamara titkára. 17 éve indította el a környezeti nevelési és energiatudatos oktató programot, melyen keresztül több ezer gyermek ismerkedhetett meg az energiatakarékosság fontosságával, alkalmazásának hétköznapi praktikáival. A Tatabányán elindított környezeti nevelési-, klímavédelmi programok megszervezésében a kezdetektől részt vett, azokban aktívan közreműködött (Nyitott Kapuk, Környezetvédelmi Világnap, Mobilitási Hét-Autómentes Nap). A Tudomány Hetéhez kapcsolódó Környezeti Nevelési Konferenciának szintén fő szervezője, melyen keresztül Tatabánya és a megye pedagógusainak nyújt hasznos tudásanyagot, a gyakorlatban jól használható ismereteket.

A MTESZ KEM-i Egyesületének képviseletében működteti az Energiahatékonysági és Innovációs Centrumot, folytatja a környezeti nevelési és energiatudatos oktató programot a város iskoláiban. Felnőttoktatás keretében évente több, mint 1200 fő vesz részt az általa szervezett tanfolyamokon. Számos tanulmány, koncepció, terv és kiadvány elkészítésében közreműködött.

Az ünnepség záró aktusaként kiosztásra kerültek a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek, melyek azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozhatók, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek és kiemelkedő munkát végeztek.

Emlékérmet kapott: Bózokiné Nádai Olga, Császár Imre, Hartai Csabáné, Hamzók Dezsőné, Hetényiné Gál Matild Márta, Hetzmanné Both Zsuzsanna, Horváthné Gábris Anna, Metali Ildikó, Móricz Györgyi, Nagy Istvánné, Nagy Zoltánné, Nedermann Mihálnyé, Orbán László, Payer Eszter, Páli Ferencné, Pejov Ferencné, Péli Kati, Renczesné Bősze Éva, Simon Ágota, Senica Károly, Szabó Elemérné, Szám Attila József, Számné Kálmán Mária Katalin, Tiborczszeghi-Horváth Zoltán és Zilahiné Ágoston Bernadett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya