Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Szeptember 10. 09:27, csütörtök | Helyi

Komárom-Esztergom megyében negyvenhárom tűzoltó kezdi meg a felkészülést az érettségire

Komárom-Esztergom megyében negyvenhárom tűzoltó kezdi meg a felkészülést az érettségire

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság VIP-termében tartották meg a megyei igazgatóság és a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium közös ünnepélyes tanévnyitóját.

Az érintett oktatási intézménnyel együttműködve szeptember 5-én megkezdődött a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás azon tagjainak érettségire való felkészítése, akik nem rendelkeznek ezzel az iskolai fokozattal. A most önként beiratkozott tűzoltók azért döntöttek az iskolapad mellett, mert így nyílik meg az út előttük az előmenetelhez az idén életbe lépett új hivatásos életpályamodellben.
A 2015. július elsejével bevezetett új szolgálati törvény értelmében lett egyik feltétele a középiskolai végzettség megléte annak, hogy a rendvédelmi szerveknél valakit tiszthelyettessé nevezhessenek ki. A katasztrófavédelemhez újonnan jelentkezők közt könnyűszerrel találni középiskolát végzetteket, ugyanis jelentős a túljelentkezés a szervezethez. A szakképzettség, illetve érettségi nélkül ma már szinte lehetetlen elhelyezkedni. Azonban szükségessége a biztos munkával rendelkezők részére is vitathatatlan. A 2015. július 01. hatállyal bevezetett életpálya modell részeként a rendvédelmi szerveknél a vertikális előmenetel elengedhetetlen tényezője, megléte tehát megalapozza a szervezeten belüli karriert.
A BM OKF a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziummal kötött együttműködési megállapodás révén központilag teremtette meg a lehetőséget az érintettek gimnáziumi felkészítésére, amelynek köszönhetően lépcsőzetesen, három-négy év alatt mindenki megkapja a lehetőséget a képzés megkezdésére. Ezáltal biztosítottá válik az előmenetelük az új életpályarendszerben, amely magasabb beosztást, hozzá kapcsolódó rendfokozatot és anyagi elismerést is jelenthet számukra.
Az elsőként 2015 szeptemberében induló tanévben a katasztrófavédelem állományából 576-an, Komárom-Esztergom megyében negyvenhárom tűzoltó kezdheti meg a képzést. A kölcsönös együttműködés keretében a büntetés-végrehajtás állománya, valamint a hozzátartozók számára is biztosítják a lehetőséget a képzésben való részvételre, így országos szinten további kétszázötven diák csatlakozik a saját szervezésű képzéshez.
Az ünnepélyes tanévnyitón Czomba Péter tű. ezredes, megyei igazgató személyes gondolataival köszöntötte a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanárait, valamint a hallgatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben