Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Október 10. 00:00, szombat | Helyi

Közegészségügyi és járványügyi képzés

Közegészségügyi és járványügyi képzés

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával közösen 2015 októberében közegészségügyi és járványügyi képzés sorozatot indított a hivatásos tűzoltóparancsnokságok és katasztrófavédelmi őrsök bevonásával. A képzés célja, hogy felkészítse a beavatkozó állományt a nem kielégítő közegészségügyi állapotok között végzett munkavégzés során esetleg előforduló fokozott járványügyi helyzetre, a tűzoltás, műszaki mentés során felmerülő közegészségügyi előírások betartására, megelőzve a fertőzések, megbetegedések kialakulását.

A mai napon Harsányiné Dr. Patkó Enikő megyei tiszti főorvos asszony a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője tartott tájékoztatást a jelenlegi veszélyeztető vírusokról, fertőzésekről, valamint az ehhez kapcsolódó közegészségügyi járványügyi kockázatokról.

A Főosztály munkatársainak előadásaiban a védőeszközök használatáról a mentesítések, fertőtlenítés szükségszerűségéről esett szó. Megismertették az állománnyal a leggyakrabban előforduló fertőző betegségeket, kórokozókat, és a megelőzésük lehetőségeit.

A képzésen részt vett Juhász Anikó tű. őrnagy asszony a BM OKF közegészségügyi és járványügyi főfelügyelője, aki az elhangzottakat összefoglalva tanácsokkal látta el a beavatkozó állományt a káreseteknél minimálisan betartandó közegészségügyi szabályokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya