Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Március 24. 08:52, péntek | Helyi

Magyarország büszkeségeitől érkezett segítség a Szent Borbála Kórházba

Magyarország büszkeségeitől érkezett segítség a Szent Borbála Kórházba

A Szent Borbála Kórház Gyermekintenzív részlegén juniorok számára kifejlesztett légzéssegítővel kíméletesebb eljárással tudnak könnyíteni kis betegeik állapotán azzal az eszközzel, melyet A Magyar Férfi Kézilabda Válogatott adományozott a kórháznak. A mai napon átadásra kerülő hiánypótló készülék értéke a kiegészítőkkel együtt 1,7 millió forint.

Magyarország büszkeségeitől érkezett hozzánk a segítség – ezekkel a szavakkal köszönte meg dr. Czelecz Zsuzsanna főorvosnő a kézilabda válogatott nagylelkű támogatását. Harsányi Gergely tatabányai válogatott kerettag az ünnepélyes műszerátadón elmondta, a csapat minden tagja hozzájárult az eszköz megvásárlásához, többen családapaként is, szívügyüknek tekintik a beteg gyerekek gyógyulását, majd hozzátette: „Egy-egy mérkőzésen nagyon sok szeretet kapunk az emberektől, köztük a gyerekektől. Ezt a szeretet szeretnénk most meghálálni, mi is hasonló a szeretettel jöttünk és hoztuk ezt az eszközt.”

„Egy olyan gépet hoztak számunkra, amely Magyarországon jelenleg bevezetés alatt áll, területén a lehető legmodernebbnek számít” – ismertette a készülék használatát Dr. Kocsis Katalin főorvosnő. A gép olyan kicsi babák kezelését teszi kíméletessé, akik hurutos állapotuk miatt nehezített légzéssel kerülnek be a kórházba. Ez gép segíti őket abban, hogy a levegőhöz és oxigénhez jussanak, bizonyos esetekben kiválthatja a gépi lélegeztetést.

Dr. Dombi J. Péter orvosigazgató az intézmény nevében köszönte meg a támogatást a Nagy László vezette válogatott minden tagjának, és a Magyar Kézilabda Szövetségnek, aki a lélegeztetőgép folyamatos használatát tizenöt egyszerhasználatos eszköz megvásárlásával egészítette ki.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya