Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 28. 12:07, szerda | Helyi

Március 31-én újra WWF Föld Órája

Március 31-én újra WWF Föld Órája

Ismét sötétségbe borul a világ! Március 31-én újra WWF Föld Órája. A világ legnagyobb civil kezdeményezéséhez több mint 1,8 milliárd ember csatlakozott már, de nem csak a magánszemélyek feladata bolygónk védelme.

A környezettudatos vállalatok is jó példát mutathatnak és erőforrást is spórolhatnak. Magyarországon eddig 68 település, 246 intézmény és 3021 magánszemély csatlakozott.

A WWF Föld Órája célja az egy óra sötétségen túl az, hogy a közös akció keretében felhívjuk a figyelmet korunk egyik legégetőbb problémájára, a globális éghajlatváltozásra és a túlzott energiafelhasználásra. Nem az egy óra alatt elért fogyasztás-csökkentésről szól az akció, hanem az energia fogyasztás hosszú távú csökkentéséről és optimalizásálásáról.

"Az emberektől azt kérjük, hogy a mindennapjaikban tegyenek vállalható lépéseket a környezetünk védelméért. Hasonló gondolatot szeretnénk elültetni a vállalatoknál is, hisz ma már egy hosszú távon gondolkodó, felelős gazdasági szereplőnek törekednie kell arra, hogy működését fenntarthatóbbá tegye." - mondta Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója.

2012-ben a WWF Föld Órája arra buzdít, hogy ne csak egy óra erejéig figyeljünk a környezet védelmére. A környezettudatos vállalatok számára erkölcsi és anyagi szempontból is fontos, hogy egész évben figyelmet fordítsanak az energiatakarékosságra.

A Föld energiái végesek, és ha pazarló szokásainkon nem változtatunk, saját bőrünkön tapasztaljuk majd a negatív hatásokat.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszkivilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nemcsak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte.

Tatabánya idén is csatlakozik az „Egy óra a Földért” akcióhoz
A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén az akcióhoz csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján, idén március 31-én 20:30h-tól egy órára lekapcsolják a világítást.
Tatabánya ebben az évben is csatlakozik a felhíváshoz, jó példát mutatva az ország többi településének! Az akció látványos eleme lesz a Turul szobor díszkivilágításának lekapcsolása szombaton este fél-kilenckor.

Bővebb információ a http://foldoraja.hu/ honlapon érhető el.

Ön is áldozzon 60 percet a Földért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya