Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Március 02. 09:10, hétfő | Helyi

Március elseje a Polgári Védelem Napja

Március elseje a Polgári Védelem Napja

A Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából megemlékezést és emléktábla avatást tartott az igazgatóság péntek kora délután

A rendezvény Földvári Miklós Hinni és tenni című versével kezdődött Rév Zsófia, Árpád Gimnáziumos tanuló előadásában. Ezt követően Czomba Péter tűzoltó ezredes, megyei igazgató köszöntötte a megjelenteket.

Ahogy Ezredes úr fogalmazott, „a katasztrófavédelem és azon belül a polgári védelem szerepe is a biztonságos élet- és munkakörülmények fenntartása, amelyet az ország biztonsági rendszerébe integrálva a megelőzés, a védekezés és a helyreállítás egységes feladatrendszerében hajt végre.” Pár mondatban összefoglalta a polgári védelem történetét kezdve a légoltalomtól egészen napjainkig. Végül azt kérte a jelenlévőktől, hogy az ünnepségen azokra emlékezzenek, akik az elmúlt évtizedekben a szervezetnél, a szervezet érdekében dolgoztak.

Az igazgató a megye katasztrófavédelmi feladatai végrehajtásában végzett segítő és példamutató közreműködéséért, köszönetét és elismerését fejezte ki Heizler Tamásnak, a Turul Mentőcsoport tagjának, valamint a közösségi szolgálat szervezése terén végzett példamutató tevékenységéért, Erős Mártonnak, az esztergomi Szent Imre Gimnázium pedagógusának.

A Tatabányai Árpád Gimnázium igazgatóhelyettese, Polyóka Tamás a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgatótól vehetett át elismerést.

A katasztrófavédelem és jogelőd szervezetei hősi halottainak emlékére az igazgatóság emléktáblát készíttetett, melyet Markovics Milán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár főhadnagya és egyben tábori lelkésze szentelt fel. Az emléktáblánál ezt követően Czomba Péter tűzoltó ezredes, igazgató, valamint dr. Kovács György Zoltán, a megyei polgári védelmi szövetség elnöke koszorúkat helyezett el.

A rendezvény végén valamint dr. Kovács György Zoltán mondott pohárköszöntőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben