Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 13. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: mti

Még gazdagabbak lettek a leggazdagabbak

Még gazdagabbak lettek a leggazdagabbak

Tovább nőtt a legvagyonosabb réteg vagyona. A privátbanki ügyfelek száma viszont csökkent, miután az Erste átvette a Citi Gold-ügyfeleket, akik közül többen prémiumkategóriássá váltak, írja keddi számában a Világgazdaság

Tavaly 275 milliárd forinttal gyarapodhatott a leggazdagabbak vagyona - derül ki a Blochamps Capital adataiból. Az év végén 4135 milliárd forint lehetett a privátbanki számlákon.

A növekedés annak dacára töretlen, hogy az ügyfélszám tavaly csökkent, 42 335-en tartoztak már csak a privátbanki ügyfélkörbe, míg 2016 végén még csaknem 48 ezer ilyen kliens volt. A háttérben az áll, hogy a Citi Gold 8 ezer fős ügyfélállománya tavaly februárban átkerült az Erstéhez. Ezek a citis ügyfelek viszont inkább prémiumkategóriásak voltak, így az Erste az Erste World üzletágba tette át őket, és kikerültek a statisztikából - mondta a lapnak Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője.

Ha az Erste World üzletágat is figyelembe venné a statisztika, nőtt volna az ügyfélszám. Az Erste Worldnek 9600 ügyfele volt ugyanis összesen 161 milliárd forintos vagyonnal.

A legnagyobb privátbanki szolgáltató tavaly év végén is az OTP volt, ott két privátbanki kategória is van, az egyiknél 30 millió, a másiknál 80 millió forint a bekerülési limit. Az OTP-nél 21 798 privátbanki ügyfél volt tavaly.

Címkék: gazdag, vagyon, vagyonos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.