Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 21. 09:15, kedd | Helyi

Megérdemelt siker

Megérdemelt siker

29-26-os győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a NEKA ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 9.fordulójában, pénteken. A TAC jövő héten a Csurgó U20 ellen játszik, idegenben.

Tavaly mindkét mérkőzést a NEKA nyerte, ősszel, Balatonbogláron 28-26-ra, tavasszal, Tatán 25-24-re győztek. A bajnokság végén a TAC a nyolcadik, az akadémisták a tizenkettedik helyen végeztek.

A NEKA már a 26. másodpercben betalált, ám hamar jött a hazai válasz, Pap Ádám vette be az akadémisták kapuját. Gyors gólváltások után 6-6 után átvette a vezetést a TAC, az előny birtokában nyugodtabban játszhatták játékukat a fekete-fehérek. Hiába cserélt kapust, majd kért időt a NEKA, a 15.percben Schekk András találata után már 12-8 volt ide. Ezt követően Kisék Bence lőtt kettőt, Kanyó Ádám góljával pedig a huszadik percben 15-9 állt a javunkra az eredményjelzőn. A védekezésünk feljavult, azzal, hogy feljebb toltuk a védőfalat, időben tudtunk faultolni, megakasztani a NEKA akcióit. A fiatal vendégcsapat azonban nem adta fel, ők is feljebb kapcsoltak védekezésben, és kihasználva a csaknem 7 perces tatai gólcsendet, a félidő végére 16-14-re felzárkóztak.

Fordulás után folytatódott a nagy taktikai csata, a hol 4+2-es, hol 3+3-as felállásban védekező NEKA a negyvenedik percre egy gólra megközelített minket, 19-18. Sibalin Jakab időt kért, rendeztük sorainkat, majd Lehőcz Zoltán lőtt okos gólt a felső sarokba. Az ötvenedik percben 23-19-re „mentünk”, aztán 25-20 volt „ide”. A vendégek ekkor mindent egy lapra feltéve kettős emberfogásra váltottak, elöl pedig a kapust lehozva hét emberrel támadtak. Ez átmenetileg megzavarta a hazaiakat, így két és fél perccel a vége előtt egy találatra olvadt az előny, 26-25.
A TAC azonban nem remegett meg, 27-26 után előbb a végig kitűnően játszó Kállai Martin, majd a legvégén a rutinos Szám Ferenc lőtt parádés gólt. A vége 29-26 lett, a TAC megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 9.forduló:
Tatai AC – Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) 29-26 (16-14)
legjobb tatai góldobók: Kállai Martin 7, Kanyó Ádám, Schekk András 4-4

„Harcos mérkőzésen nyertünk. Az akarat végig megvolt, a tét néha egy kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra. Csapatszinten nyújtottunk jó teljesítményt, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, a döntő pillanatokban jobb megoldásokat választottunk, mint ellenfelünk” – mondta a találkozó után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Igazi csapatként küzdöttünk, örülünk a sikernek, egész héten nagyon készültünk a mai meccsre. A helyzetkihasználásunk ma viszonylag jó volt, a döntő szituációkban fejben ott voltunk. A mezőny kiegyenlített, minden mérkőzés kiélezett küzdelmet hoz, ma nálunk mindig volt valaki, aki a nehéz helyzetekben tovább tudta lendíteni a csapat szekerét” – tette hozzá Kállai Martin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya