Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 10. 00:00, szombat | Helyi

Megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

Megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás Tatabányán

A Földi Imre Sportcsarnokban csütörtökön megnyílt a 19. Megyei Pályaválasztási Kiállítás, melyre közel háromezer látogatót várnak.

A szombat délig látogatható kiállításon a diákok és szüleik, valamint a szakemberek és a pedagógusok megismerhetik a megyei középiskolák képzési kínálatát és többféle segítséget kaphatnak a továbbtanuláshoz.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel az elmúlt évhez hasonlóan három naposra bővült a rendezvény. Idén több újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők; a megyéből indult sikeres fiatalok mutatkoznak be, valamint az iskolák képviselői beszélgetéseken hozzák közelebb intézményüket a diákokhoz.

Csütörtökön bemutatkozik a Fura Csé művésznevet viselő Molnár Csaba rapper, pénteken Nyári Szandra cukrászmester, Michl Juli színésznő és Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető beszél pályájáról.

A kiállításon a diákok térítésmentes szolgáltatásokat vehetnek igénybe, így pályaválasztási teszteket tölthetnek ki, részt vehetnek pályaorientációs szaktanácsadáson, de kipróbálhatják ügyességüket több szakma követelményeit is megjelenítő szakmaszimulátor segítségével, melyek elhelyezését a Komárom-Esztergom Megyei Kereskdelmi és Iparkamara támogatta.

A rendezvény a pályaorientáció iránt érdeklődő szakemberek igényeit is igyekszik kielégíteni. A kiállítás első napjára szervezett szakmai fórumon pályaválasztáshoz kapcsolódó előadást tart Tari Annamária pszichoanalitikus, Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus és Kövesi Ágota, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársa.

Bencsik János országgyűlési képviselő a megnyitón kiemelte, olyan szakmát érdemes választani, ami a szívünkből jön és ahol úgy érezzük, hogy adni tudunk az embereknek és a társadalom hasznos tagjaivá válhatunk.

Schmidt Csaba polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostani gyárak olyan munkásokat várnak akik időről-időre képesek újat tanulni és nem idegen nekik a programozás, a robotok világa, ugyanakkor a hagyományos kézműves szakmák felértékelődése is megfigyelhető.

A rendezvény csütörtökön, pénteken és szombaton kilenc órától látogatható. A kiállítás részletes programja megtalálható a www.kormanyhivatal.hu valamint a www.palyakep.hu weboldalakon. Ez utóbbin további információk olvashatók a középiskolákról és az általuk indítani kívánt szakokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya