Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 15. 11:55, csütörtök | Helyi

Megnyílt Madarász Tibor kiállítása Tatabányán

Megnyílt Madarász Tibor kiállítása Tatabányán

Egy hónapig láthatóak Madarász Tibor festőművész csodálatos akvarelljei a Kölcsey Galériában.

Dr. Bogárné Géber Zsuzsanna a Kertvárosi ÁMK Kölcsey Ferenc Általános Iskolája nevében köszöntötte a megjelenteket és köszönetet mondott a művésznek a csodálatos és gazdag képanyagért, amelyet a kiállításra elhozott. Elmondta, hogy Madarász Tibor most megnyíló kiállítása az iskolagaléria 18 éves történetében már a 78. kiállítás, amelyet megrendeztek. Madarász Tibor alkotásai legutóbb 10 esztendeje voltak láthatók a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában.

Az ünnepélyes megnyitón nemcsak a szemet gyönyörködtető képek látványa bűvölte el a vendégeket, hanem Megyesi Kata csodálatos énekhangja is simogatta a hallgatóság füleit. A záró akkordok után Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte Madarász Tibort. Beszédében kiemelte, hogy egy kiállítás megnyitóján jelen lenni nemcsak azért jó, mert elsők között láthatjuk az alkotásokat, hanem azért, mert lehetőségünk van személyesen is találkozni az alkotóval. A művésznek lehet kérdéseket feltenni az alkotás folyamatáról egészen a téma megszületésétől a kép elkészültéig.

- Fontos szellemi fejlődési lehetőség ez a diákoknak is, hiszen a képeket nézve úgy érezhetik, mintha Tatán, Esztergomban vagy Tatabánya valamelyik parkjában sétálnának éppen. A képek között sétálva felidéződnek a szép emlékek – fogalmazott, majd átadta a szót Madarász Tibor festőművésznek.
Madarász Tibor festőművész így vall magáról: Kassán (Felvidék) születtem 1937-ben. Tatáról elszármazott festőként ma Tatabányán élek.Gyermekkoromat a tatai erdők, tavak, források és patakok partjain éltem. Itt csodáltam meg Dobroszláv Lajos festőművészetét. Úgy éreztem, nekem is festenem kell. Szívesen tanított első mesterem Dobroszláv Lajos Kossuth-díjas, majd később Krajcsirovits Henrik SZOT-díjas festőművész.

Az elmúlt évtizedekben mindig a természetszépsége adta a témát: erdők, mezők, tavak, folyók s a kitárulkozó hatalmas égbolt. Az évszakok változásainak igézetében festek. A négy évszak sosem ugyanaz, a természet mindig új varázslatokkal lep meg. Felhőjátékok, a vizek tánca, a tél dermesztő hidege, az ősz ezer színének orgiája - mind az életről mesél a színek, a formák nyelvén, s ezeket festem meg. Talán ezért szeretik képeimet.
Kedvelem az akvarell-technikát, hihetetlen zabolátlansága miatt. Műveim a világ öt kontinensén megtalálhatók: Ausztráliától Kanadáig, Európától Brazíliáig. Számtalan kollektív tárlaton vettem részt és 65 önálló kiállításom volt. Hiszem, hogy képeimmel sikerült a jelent megragadni s továbbadni a jövőnek.

Képünkön: dr. Bogárné Géber Zsuzsanna, Schmidt Csaba, Madarász Tibor

A kiállítás megtekinthető Tatabányán a Kertvárosi ÁMK Kölcsey Ferenc Általános Iskola galériájában 2011. október 15-ig, hétköznap 8-18 óráig.

Kapcsolódó galériánkban 57 fotót tekinthetnek meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya