Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Augusztus 10. 10:45, szerda | Helyi önkormányzati

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Évek óta pályázott a ravatalozó felújítására a vértessomlói önkormányzat.

Az idei, februári közmeghallgatáson is jelezte Hartdégen József polgármester, hogy terveikben továbbra is hangsúlyosan szerepel a beruházás, melyhez közel 6 millió forintos támogatást szeretnének elnyerni.
A tervezett rekonstrukció végül az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program majdnem 5,5 millió forintos támogatásával kezdődött el a közelmúltban, s a temetőbe érkezők máris látványos munkálatoknak lehetnek szemtanúi.
Mint a polgármester elmondta, a vidékfejlesztési program forrása a ravatalozó külső teljes megújulását támogatja nettó értékben a nyílászárók cseréjétől az előtér megszépítésén át a tetőszerkezet rekonstrukciójáig. A számlák forgalmi adó tétele az önkormányzatot terheli, s mivel a pályázat belső felújítási munkálatokat nem támogatott, ezeknek a fedezetét is a helyhatóság biztosítja. Így Vértessomló költségvetésében összességében 2,5 millió forintos kiadási tételt jelent a majdnem 8 millió forintos rekonstrukció, melynek szeptember végére tervezett befejeztével egy kívül-belül megszépült, a kor követelményeinek megfelelő, s kegyeletteljes feladatához méltó megjelenésű ravatalozója lesz a községnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.