Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 12. 09:09, kedd | Helyi

Megújul az Óvárosi Bölcsőde

Megújul az Óvárosi Bölcsőde

Elkezdődött az Óvárosi Bölcsőde energetikai korszerűsítése, amely a legnagyobb intézmény-felújítás az idén városunkban

Jelentette be Schmidt Csaba polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Pleier Tamás önkormányzati képviselő is. A beruházás célja, hogy az óvárosi és a Gál lakótelepi gyerekek olyan bölcsődébe járhassanak, ahol minden adott a kicsik biztonságos fejlődéséhez - hangsúlyozta a polgármester.

Schmidt Csaba tájékoztatott: a 75 millió forintos rekonstrukcióra a bölcsőde hatékonyabb energia-felhasználása miatt volt szükség. A munkálatok során többek között megtörténik a külső szigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint a tetőszigetelés is, utó-hőszigeteléssel. Fontos megemlíteni, hogy a beruházást helyi vállalkozó, a Domikron-Plusz Kft. végzi, amely a városban már sokszor bizonyította, milyen kifogástalan munkát végez – tette hozzá a városvezető.
Pleier Tamás, a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta: nagy sikernek tartja, hogy az Óvárosi Bölcsőde kapacitásának teljes kihasználásával működik. A beruházás minőségére garanciát jelent, hogy tatabányai vállalkozó végzi a felújítást, melynek köszönhetően a kor színvonalának megfelelő környezetben fejlődhetnek az ide járó gyerekek.
A kivitelező munkatársától megtudtuk, a munkálatok során 960 négyzetméteren szigetelik a tetőt, a bölcsőde külső hőszigetelése pedig mintegy 1700 négyzetméteren történik meg, de a beruházás keretében több mint 80 ablakot is kicserélnek. A megújult intézményt várhatóan szeptember végén adják át, de a két hetes nyári szünet alatt igyekeznek olyan szintre hozni a kivitelezést, hogy a szünet után a munkálatok mellett is zavartalanul működhessen a bölcsőde – tette hozzá a szakember.
Farkas Tünde intézményvezető kiemelte: azért is fontos a bölcsőde komfort-fokozatának emelése, mert egyre több szülő egyre korábban szeretné gyermekét beíratni az intézménybe. Az igazgató emlékeztetett: a Módszertani Bölcsődében korábban a nyílászárók cseréjének első üteme valósult meg, a mostani beruházással pedig teljes körűen megújul az épület. A Dózsakerti Bölcsődében a kupolatetők és a bevilágító ablakok cseréjét végzik el a szakemberek, míg a Kertvárosi intézményben rámpát építenek, melynek segítségével az anyukák könnyebben fel tudják majd tolni a babakocsit a bejárathoz.
Mint ismeretes, az intézmények rekonstrukciójára idén 293 millió forintot költ az önkormányzat, melyből a bölcsődék felújítására majdnem 94 millió forintot fordítanak. A két éve indult intézmény-felújítási program keretében városunk minden részében, majdnem minden intézményt érintenek a felújítási-karbantartási munkálatok, melyeket szinte teljes egészében helyi vállalkozók végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya