Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 15. 10:07, hétfő | Helyi

MEGÚJULT A SÁRBERKI BÖLCSŐDE

MEGÚJULT A SÁRBERKI BÖLCSŐDE

Kívül-belül megszépült a Sárberki Bölcsőde, ezzel immáron a Tatabányai Egyesített Bölcsődék mind az öt telephelye megújult az elmúlt két év során. Egy sikeresen elnyert, bruttó 149.385.000 Forint európai uniós támogatásnak, illetve további mintegy 33 millió Forint önkormányzati támogatásnak köszönhetően, az Óvárosi Bölcsőde, a Székhelyintézmény, a Dózsakerti Bölcsőde és a Kertvárosi Bölcsőde után most a Sárberki Bölcsőde korszerűsítése valósulhatott meg.

A projekt keretében teljes egészében új külsőt kapott az épület, sor került a tető hő- és vízszigetelésre, a homlokzat hőszigetelésére, a villamoshálózat felújítására, továbbá elvégezték a radiátorok cseréjét, szabályozhatóvá tételét és két új akadálymentes WC-vel is gazdagodott az épület.

A bölcsődében lévő csoportszobák, illetve a folyósok is modern külsőt kaptak: antibakteriális PVC, új járólapok, illetve csempék kerültek elhelyezésre, és megtörtént a belső falak festése is. A fejlesztéseknek köszönhetően egy sokkal esztétikusabb, egészségesebb, modern környezet várja a gyermekeket a jövőben.

A bölcsődében mozgásfejlesztést segítő helyiségeket alakítottak ki, és számos fejlesztő eszköz is beszerzésre került, mint például a nagymozgásokat fejlesztő eszközök közül a csúszka, a bébi modulszett, a trambulin, a fészekhinta állvánnyal, illetve további játékos fejlesztő eszközök: szerelőpad, süni kanapé, konyhaszekrény, csiga kisszekrény, sárkány polc, körte szekrény, alma alakú polc, happy 3 szekrény stb.

A projekt kiemelt célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű és/vagy speciális nevelést igénylő gyermekek bölcsődei elhelyezését és megfelelő fejlesztését, illetve, hogy lehetőséget adjon a szülők mielőbbi visszatérésére a munka világába.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya