Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 06. 16:40, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Megújult Állatvédelmi Őrszolgálat

Megújult Állatvédelmi Őrszolgálat

Új formában, közhasznú minősítéssel rendelkező egyesületként folytatja munkáját az Állatvédelmi Őrszolgálat Közhasznú Egyesület.

A megújulásra hatékonyságuk növelése érdekében volt szükség. A kezdeményezés szervezőjét, Takács Jánost választották elnöküknek.

Az egyesület célja, Tatabánya közigazgatási területén az állatokkal való megfelelő bánásmód figyelemmel kísérése. Fontosnak tartják az állatok védelmére vonatkozó jogszabályok betartásának elősegítését, azok megsértésének felderítését és a hatáskörrel rendelkező helyi szervekkel való együttműködést. Kiemelt figyelmet fordítanak a humánus állattartás szemléletének kialakítására, erre vonatkozóan az általános iskolákban is felvilágosító munkát szeretnének folytatni. Leendő telephelyükön szabad mozgásteret és természetes körülményeket kívánnak teremteni védenceik számára. Telephelyükre előre egyeztetett időpontokkal, csoportokat várnak, akár helyszíni előadásokkal is tanítva, szórakoztatva az ott megjelenteket. Leendő tagjaik közé várnak mindenkit, akik a fenti célok elérésében tevékenyen részt kívánnak venni. Az egyesület elérhetősége: Takács János elnök, ingyenesen hívható Zöld Szám: 06-80/630-015.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: