Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Február 27. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megvan az öt színház vezetője

Megvan az öt színház vezetője

A jelenlegi vezetők folytathatják munkájukat öt színház - a Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház, a Szabad Tér Színház és a Vígszínház - élén, miután a Fővárosi Önkormányzat közgyűlése szerdai zárt ülésén döntött az ügyvezető igazgatói pályázatok eredményéről.

Mind az öt színház esetében a jelenlegi vezető töltheti be továbbra is posztját, a Vígszínházat Eszenyi Enikő, a Budapest Bábszínházat Meczner János, a Kolibri Színházat Novák János, az Örkény Színházat Mácsai Pál, a Szabad Tér Színházat pedig Bán Teodóra fogja vezetni további öt évig.

A Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház esetében az ügyvezetői megbízás 2015. március 1-jétől, a Vígszínház esetében 2015. július 1-jétől kezdődik.

Mindegyik színház ügyében február 3-án tartották meg ülésüket a szakmai bizottságok. A munkakörök betöltéséről a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve döntött a fővárosi közgyűlés. Az előadó-művészeti törvény alapján a pályázatok értékelését és a szavazás eredményét a helyben szokásos módon közzé kell tenni, ez a közgyűlés döntéshozatalát követően fog megtörténni.

A Budapest Bábszínház Közhasznú Nonprofit Kft., a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft., az Örkény István Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szabad Tér Színház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjára a pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján 2014. december 8-án tették közzé. A Vígszínház Nonprofit Kft. vezetésére kiírt pályázat december 22-én jelent meg.

A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

A Vígszínház vezetésére harmadszor írtak ki pályázatot. Először 2013. július 26-án tett közzé a posztra pályázati felhívást a Fővárosi Önkormányzat. Miután a közgyűlés a pályázatot eredménytelenné nyilvánította - mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását -, 2013. december 3-án új pályázatot írtak ki. A második, másfél éves időtartamra kiírt pályázaton az egyedüliként induló addigi vezető, Eszenyi Enikő nyerte el a színház vezetését 2014. március 1-jétől 2015. június 30-áig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;