Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Október 19. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Menczer: marad, sőt bővül a családtámogatás

Menczer: marad, sőt bővül a családtámogatás

A családtámogatási rendszer megerősítéséről beszélt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kedden Pátyon, egy új bölcsőde avatóünnepségén.

A politikus kiemelte: válság idején fontos, hogy a kormány megerősítse stratégiai céljait.

"A kormány a családtámogatási rendszerből semmit nem vesz el, sőt, lehetőség szerint bővíti a támogatásokat" - mondta Menczer Tamás.

A képviselő szólt arról, hogy a gyermekvállalási kedvet kifejező termékenységi ráta Magyarországon 10 év alatt 24 százalékkal emelkedett, ez az érték Európában a legmagasabb.

Magyar viszonylatban 27 éves csúcsra nőtt, elérte az 1,59-es arányt - fűzte hozzá a fideszes képviselő.

A Pest megyei településen negyven gyermek nevelésére alkalmas, háromcsoportos új bölcsődét avattak kedden, a 300 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 120 millió forint állami támogatást kapott.

Az avatáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, az elmúlt 10-12 évben nyolcvan százalékot meghaladó mértékben, több mint 22 ezerrel nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, erre a kormány 230 milliárd forintot fordított országszerte.

Soltész Miklós kitért arra is: Pátyon 1990 óta négyezerről nyolcezerre nőtt a lakosságszám, és a település vezetésének nagy kihívást jelentett, hogy megteremtse a növekvő igényeknek megfelelő infrastruktúrát.

Székely László (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy az új intézmény megvalósulásához állami segítséggel vásárolták meg és alakították át a korábban magánkézben működő Kikelet bölcsőde épületét.

A Dédelgető Bölcsőde Rozmaring tagintézményének átadásával 70 főre nőtt az önkormányzat bölcsődei férőhelyeinek száma - mondta a polgármester.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során