Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Március 01. 15:34, csütörtök | Helyi

Mesés eredmények a körzeti fordulón

Mesés eredmények a körzeti fordulón

A környei Művelődési Ház adott otthont a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő körzeti fordulójának kedden.

Hat hazai, három baji, s két kocsi, második, harmadik, negyedik évfolyamos gyerekek alkotta csapat versengett a továbbjutásért. A környei Kisfaludy Általános Iskola már 16. alkalommal csatlakozott a mesés megmérettetéshez, s a szervező, Hajmáné Kalocsai Éva bízik benne, hogy a gyerekek a korábbi évekhez hasonlóan legalább a megyei fordulóig elmenetelnek hétmérföldes csizmáikban.
Mivel minden újabb állomásra négy meséből kell igencsak alaposan felkészülniük a gyerkőcöknek, kedden már 12 mű kapcsán érkeztek a különböző, mesés feladatok, mint például a bűvös hármas, szereplőválogatás, helykereső, s rejtélyes rejtvény.
Az akadályokat a legügyesebben a kocsi Mesebúvárok és Varázsmanók, a baji Házi kedvencek, s Környéről a Négy boszi, a Mindentudó tündérek, valamint a Mesetudósok vették, így ők készülhetnek a területi fordulóra.
A csapatok egyébként mesés felkészülésről tettek tanúbizonyságot, hiszen a verseny végére igen szoros eredmények születtek: az első helyezettként továbbjutó Mesebúvárok csupán nyolc mérfölddel tettek meg többet, mint a hatodik Mindentudó tündérek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya