Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 14. 10:36, csütörtök | Helyi sport

Mindenki éremért!

Mindenki éremért!

Erős a mezőny, de éremre esélyesek a magyar vívók Nandzsingban. A felkészülés jól sikerült, így mind a négy versenyző bizakodva várja, hogy pástra lépjen az ifjúsági olimpián

Pusztai Viola • Magyarország legeredményesebb olimpiai sportága a vívás. Az ifjúsági játékokról eddig egy bronzérme van vívóinknak, s ha Nandzsingban jó napot fognak ki, tovább gyarapíthatják a dobogós helyek számát. Igaz, már az is nagy fegyvertény, hogy négy versenyző is kijutott az olimpiára, hiszen fegyvernemenként csupán tizenketten léphetnek a pástra. Nagyon erős tehát a mezőny, de a kadet-világbajnok Esztergályos Patrik mindenképp esélyes párbajtőrben a medálszerzésre.
– Csak az elit vesz részt az ifjúsági olimpián, én úgy megyek ki, hogy az éremszerzés a célom. Legnagyobb ellenfelemnek az amerikai Justin Yoot tartom, akit egy tussal vertem a kadet-vb döntőjében.

A vívó ifjúsági olimpikonok Partali Csabával • Fotó: utánpótlássport.hu
A vívókat Partali Csaba, Esztergályos Patrik klubedzője kísérte el Nandzsingba. Az elutazás előtt kérdésünkre elmondta, tanítványa felkészülése nagyon jól sikerült, két hetet Tatán edzettek, majd Szombathelyen nemzetközi edzőtáborban vettek részt.
– Nagyon tetszett Patrik hozzáállása a tréningidőszak során: elsőként ment le a vívóterembe, és utolsóként távozott onnan. Úgy érzem mind a páston, mind a páston kívül megtett mindent azért, hogy sikert érjen el Nandzsingban. Ha úgy vív, mint a vébén, akkor én már elégedett leszek vele.
A 2010-es szingapúri ifjúsági olimpián Lupkovics Dóra a lányok tőr egyéni versenyében nyert bronzérmet.
Természetesen nemcsak Esztergályos Patrik számít esélyesnek az ifjúsági olimpián, hanem a kadet-világbajnoki második helyezett, szintén párbajtőröző Nagy Kinga, a kard kadet Európa-bajnoka, Záhonyi Petra és Pásztor Flóra is, aki a kadet vb-n a tőrözők mezőnyében ért el harmadik helyezést.
– Az eredmények a lányoknál is önmagukért beszélnek – mondta Partali Csaba -, náluk is az éremszerzés a cél az ifjúsági olimpián. Közülük leginkább Nagy Kingát ismerem, aki párbajtőröző. Ő olyan versenyző, aki soha nem adja fel, ez pedig az előnyére válhat Nandzsingban. Mind a három lány edzőjével beszéltem az elutazás előtt, a felkészülésük jól sikerült, meglátjuk, mit hoz a verseny.
A vívást augusztus 17. és augusztus 20. között rendezik az ifjúsági olimpián, Patrikért hétfőn lehet és kell is szorítni!

Szurkolni on-line: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.