Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Július 15. 15:03, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

„Mittergallai” táncosok Fachsenfeldben

„Mittergallai” táncosok Fachsenfeldben

A „Mittergalla” csoport, valamint a Tatabányai Tűzoltózenekar Juhász Csaba karnagy vezetésével részt vett az Aalen-Fachsenfeldben megrendezett „Falunapok a mi barátainkkal” című rendezvényen.

A Felsőgallai Német Nemzetiségi Tánccsoport és az Alsógallai Tánccsoport tagjaiból álló „Mittergalla” csoport, valamint a Tatabányai Tűzoltózenekar Juhász Csaba karnagy vezetésével részt vett a Tatabánya-Felsőgalla testvértelepülésén, Aalen-Fachsenfeldben megrendezett „Falunapok a mi barátainkkal” című rendezvényen.

A táncosok a tatabányai önkormányzat által meghirdetett „Testvérvárosi kapcsolatok építése” című pályázaton nyertek támogatást a programhoz. Utazásuk költségeihez a Tatabányai Német Kisebbségi Önkormányzat, Turainé John Katalin Felsőgalla önkormányzati képviselője, valamint a Coloplast Hungary Kft. is hozzájárultak.
Az ünnepi programsorozat részeként Aalen város polgármestere a helyi kastélyparkban köszöntötte a tatabányai vendégeket.
A táncosok és a zenészek több hetes felkészülése meghozta a várt eredményt, hiszen kimagasló produkcióval örvendeztették meg a helyi közönséget, öregbítve ezzel Tatabánya hírnevét.
A rendezvény zárónapján Galgán Péter szakács segítségével 120 adag marhapörköltet készítettek a táncosok a helyiek számára. Emellett külön erre a célra felállított standon jellegzetes magyar fűszereket, kolbászokat, borokat kínáltak az ott élőknek.
A fiataloknak Barbara Fuchs képviselő asszony, Fachsenfeld korábbi polgármestere segített a szervezésben. Neki köszönhető a települések közötti évtizedekre visszanyúló baráti kapcsolat kiépítése és annak fenntartása is. A program sikeréhez hozzájárult Szám János is, a Tatabányai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke, akinek az út megszervezése, valamint a német baráti-testvéri kapcsolat továbbépítése köszönhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya