Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Augusztus 16. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: police.hu

Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házra

Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házra

Emberölési kísérlet miatt letartóztattak két fiatal férfit hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba az ott alvó emberek közé szombaton éjjel - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A nyomozás eddigi adatai alapján a két gyanúsított az általuk elkészített Molotov-koktélokkal egy véméndi ingatlanhoz ment, amelyben a tulajdonosok aludtak. A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakán dobták be a palackokat, ami miatt a szobában található ingóságok meggyulladtak.

A csörömpölésre a sértettek felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.

Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, azonban vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak.

A fiatal férfiak letartóztatását egy hónapra rendelték el több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentett be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata így nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.