Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 24. 10:57, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Nagy-Szín-Pad! - Döntős a Mörk, a Lóci Játszik és a Jónás Vera Experiment

Nagy-Szín-Pad! - Döntős a Mörk, a Lóci Játszik és a Jónás Vera Experiment

A Mörk, a Lóci Játszik és a Jónás Vera Experiment jutott be a Nagy-Szín-Pad! negyedik szériájának döntőjébe - jelentették be szerdán reggel a Petőfi Rádió Talpra magyar című adásában.

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutatóján idén nyolc előadó indult, a finálé május 27-én lesz, a részvevők meghívást kapnak például a Sziget és a Telekom VOLT nagyszínpadaira.

Az idei mezőnybe Petruskát, a Lóci Játszikot, a Jónás Vera Experimentet, a Qualitonst, a Dope Calypsót, a Konyhát, a Mörköt és Senát válogatta be a mintegy száztagú szakmai szavazói kör, a produkciókat egyórás koncerteken május 19-től 22-ig párosával mutatták be négy estén át a fővárosi Akvárium Klubban.

A résztvevőkre a közönség szavazhatott, a voksokat összesítették egy 23 tagú zsűri pontszámaival, így számították ki a három legjobb produkciót. A grémiumban zenészek, a média képviselői (a Petőfi Rádió részéről Pető Zoltán és Borcsik Attila), koncert- és fesztiválszervezők (Gerendai Károly, Lobenwein Norbert, Fülöp Zoltán), valamint "megmondók" (például Zacher Gábor toxikológus) is helyet kaptak.

"A Nagy-Szín-Pad! célja változatlan: azokat a tehetségeket megmutatni egy szélesebb közönség számára, akik már bizonyítottak és készen állnak egy még nagyobb kihívásra" - fogalmazott korábban Lobenwein Norbert alapító-főszervező.

A szavazás szerdán 10 órakor indul a három döntősre, egészen a május 27-i finálé végéig immár a zsűri nélkül, csak a közönség részvételével sms-ben, online a nagyszinpad.comon, valamint Instagramon. A döntőt a Petőfi TV élőben közvetíti, a www.petofilive.hu-n megtekinthető lesz valamennyi koncert és a Petőfi Rádió is figyelemmel kíséri az eseményeket.

A Nagy-Szín-Pad! nyolc résztvevője meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a MOL Nagyon Balaton rendezvényeinek nagyszínpadaira, emellett a debreceni Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba is. A döntősök közül a közmédia és a díjak felajánlói választják ki, melyik produkció képviselje Magyarországot a jövő januári groningeni Eurosonic Festivalon. A győztes videoklipet készíthet és szerepel a Petőfi Zenei Díj showműsorában. Idén a Budapest Park is lehetőséget ad a verseny nyertesének a bemutatkozásra, a győztes a siófoki Plázs nyitóestéjén is játszhat.

"A Petőfi Rádió felfrissítése és az elmúlt év bizonyította, hogy óriási igény van a minőségi magyar könnyűzenére és nekünk kiemelt feladatunk a tehetségek bemutatása, felkarolása" - mondta korábban Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

A Nagy-Szín-Pad! első szériáját 2014-ben a Mary PopKids, a következőt az Ocho Macho, a tavalyit pedig a Bohemian Betyars nyerte.

Címkék: döntő, nagy-szín-pad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.