Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 23. 09:16, kedd | Helyi

Négy érem a hétvégi párbajtőr válogatón

Négy érem a hétvégi párbajtőr válogatón

Kun Anna duplázott

Tata látta vendégül szombaton és vasárnap a párbajtőrözőket. Felnőtt női és férfi párbajtőr dupla világbajnoki válogatót rendezett az OMS-Tata vívóklubja. A kétnapos versenyen most a hölgyek vitték a prímet a tatai és tatabányai vívók közül.
Szombaton a férfiaknál Esztergályos Patrik OMS-Tata 1510-re kapott ki a nyolc közé jutásért, így a 13. helyen végzett. Délután a hölgyek léptek pástra, ahol tatai Kun Anna remek vívással jutott a legjobb négy közé, itt hosszabbításban egy tussal kapott ki a BHSE színeiben induló Budai Dorinától, így Anna bronzéremmel zárta az első versenynapot. Remekül teljesített a 2002-es születésű Büki Lili OMS-Tata, aki rendkívül magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe, ahol az Olimpiai Bajnok Szász-Kovács Emese várt rá és nyerte az asszót 15/6-ra, de a fiatal vívó teljesítménye így is kimagasló.
A vasárnapi folytatásban ismét a lányok brillíroztak. Kun Anna az első, a TSC-s Gnám Tamara a 4. helyről várta a folytatást a veretlen csoportkör után. Mindketten végiggyalogoltak a mezőnyön és jutottak a legjobb négy közé, ahol egy más ellen léptek pástra és nyer Anna 15/9-re. Az aranyéremért Szász-Kovács Emese következett, aki szintén duplázott és nyerte meg a válogató második napját is. Vasárnapra egy fényesen csillogó ezüst került Kun Anna és egy remek bronz Gnám Tamara nyakába.
Edzők: Plásztán Attila, Partali Csaba, Juhász Bence

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya