Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 25. 09:58, kedd | Helyi

Nem javult a Tatabánya FC körül kialakult helyzet

Nem javult a Tatabánya FC körül kialakult helyzet

Úgy tűnik, hiába ült le augusztus végén egyeztetni a tatabányai futball klub többségi tulajdonosával Schmidt Csaba polgármester, az olasz tulajdonú AGS Sport 23 Kft. továbbra sem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, továbbra is tartozik a játékosoknak és vállalkozóknak.

Több mint egy esztendő telt el azóta, hogy az olasz tulajdonú AGS Sport 23 Kft. 70 százalékos tulajdonrészt szerzett az FC Tatabánya együttesét működtető gazdasági társaságban. A külföldi befektetőtől Tatabánya Önkormányzata a helyi futball fejlesztésében jelentős szerepvállalást várt el, ehelyett azonban az elmúlt időszakban csupán negatív hírek érkeztek a csapat tájékáról: távozó edző, bérüket követelő játékosok, pénzük után futó vállalkozók, MLSZ-büntetések és igazolási tilalom.

A Massimiliano Caroletti vezette AGS Sport 23 Kft. tavaly szeptemberben azt vállalta, hogy hozzájárul a Tatabánya FC Kft. tőkerendezéséhez, illetve a későbbiekben finanszíroznák a játékosok és a szakmai stáb juttatásait. További célként fogalmazták meg hosszú távon az együttes magasabb osztályban való szerepeltetését, melynek eléréséhez a szükséges infrastrukturális hátteret és az utánpótlás-bázis működtetését a város biztosítja.

Tatabányán nagy múltja van a futballnak, az elmúlt több mint egy évszázadban sok örömet szereztek a szurkolóknak a csapatban megfordult kiváló játékosok. Az FC Tatabánya az elmúlt években hullámvölgybe került, már az is kérdéses volt, hogy megállja-e a helyét az NB III-ban. Nagy reményeket fűzött hát a város önkormányzata az új olasz tulajdonostárs színre lépéséhez.

Az önkormányzat a tavalyi és az idei évben is teljesítette a kötelezettségeit - átutalta a 25 millió forintos vállalását, támogatja a felnőtt csapatot, az utánpótlás-nevelő Tatabányai Alapítvány Sportkör Egyesületet, fenntartja a sportlétesítményeket - ellentétben az AGS Sport 23. Kft.-vel, amely több tízmillió forintos adósságot halmozott fel a bő egy esztendő alatt. A nyár végén összeült Massimiliano Caroletti és a város polgármestere, Schmidt Csaba, hogy közösen találjanak megoldást a tarthatatlan állapotok rendezésére.

Az olasz tulajdonos a megbeszélésen vállalta, hogy ha az önkormányzat havonta rendszeresen átutalja a támogatást, akkor 2016 szeptemberétől ő is újra teljesíti kötelezettségeit a játékosok felé. Azóta az önkormányzathoz nem jutott el olyan információ, amellyel meg tudott volna bizonyosodni afelől, hogy a többségi tulajdonos pénzt fektetett volna a klubba, csupán a város és a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásából működteti a csapatot, ami azonban nem elegendő a felhalmozott tartozások rendezésére.

A fentiek értelmében jogos és érthető, hogy a hitegetések és a végül be nem tartott ígéretek miatt az önkormányzat bizalma megrendült a tulajdonostársban, így már dolgozik azon, hogyan tudná teljesen új alapokra helyezni és újra felépíteni a városi labdarúgást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya