Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 08. 05:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Nemet váltanak az Alkonyat szereplői

Nemet váltanak az Alkonyat szereplői

Egy merész húzással felcserélte főhősei nemét Stephenie Meyer az Alkonyat című regénye tizedik évfordulója alkalmából megjelenő Life and Death: Twilight Reimagined című új könyvében,

ezzel nemcsak rajongóit lepte meg, hanem a szelet is kifogta az őt szexizmussal vádoló kritikusok vitorlájából.

A szerdától megvásárolható "újragondolt" regényben a szégyenlős középiskolás lány, Bella helyére egy fiatalember, Beau lép, míg a "vegetáriánus" vámpír, Edward Cullen helyét Edythe veszi át - számolt be róla a The Daily Telegraph.

Meyer a Good Morning America című tévéműsorban elmondta, hogy alapvetően nem sok hatása volt a történet lényegét tekintve a változtatásnak. Mint hozzáfűzte, valójában ugyanaz a szerelmi történet bontakozik ki, és voltaképp mindegy, hogy a főhősök közül melyik a lány és melyik a fiú, ugyanúgy működik az egész.

Az írónő felemlegette: zavarta őt, hogy azért bírálták, mert Bellát gyönge, bajba jutott lányként ábrázolta. "Ki ne lenne az, amikor szuperhősök veszik körül?" - kérdezett vissza, megjegyezve, hogy érdekes volt kipróbálni, hogy mi van, ha egy fiúra osztja a szerepét.

Meyer első Alkonyat-regénye 2005-ben jelent meg, majd három folytatást is írt a történethez. A regényekből ötrészes mozifilm született, az Edwardot alakító Robert Pattinson ezekkel lépett be a filmvilág sztárjai közé.

Az írónő kijelentette: nem tartja valószínűnek, hogy a fordított szereposztású regény is a filmvásznon végezné.

Címkék: alkonyat, Twilight

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.