Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 06. 00:00, péntek | Helyi

Nemzetközi ifjúsági kézilabdatorna Csehországban

Nemzetközi ifjúsági kézilabdatorna Csehországban

A tatabányai Kodály Zoltán általános iskola U12-es és U14-s csapata nemzetközi kézilabdatornán vett részt, 2016.04.30-án, a csehországi Nové Veselí-ben.

Mindkét korosztályban 4-4 csapat szerepelt a tornán. A torna az IHT kupa 3. befejező fordulója volt. Mindkét Kodályos csapat az első helyről várta az utolsó fordulót, 100%-os eredménnyel.
A csapat és népes szurkolótábora előző napon, pénteken este érkezett a szálláshelyére. A korai lefekvés után másnap reggel, 8:00 órakor már nyitómérkőzését játszotta az U12-s együttes a helyi csapattal. A várakozásnak megfelelően fiaink könnyed győzelmet aratottak. Második mérkőzésüket a pozsonyi rendőrség csapatával, az SKP-vel játszották, akik egy korábbi tornán legyőzték a Kodályosokat. Volt ok a visszavágásra! Ezen a mérkőzésen nagyon jól játszottak a fiúk, esélyt sem adtak a pozsonyiaknak. Már biztos torna győztesként utolsó mérkőzését a cseh Zdar csapata ellen játszotta az U12-s csapat. Nem forgott veszélyben a veretlenségi mutató, ugyanis a kapusokon kívül szinte mindenki góllal, gólokkal zárta a mérkőzést.
Az U14-es csapat is a helyiekkel játszotta első mérkőzését. Az első félidő rémálom volt; szinte minden helyzetet kihagytak a fiúk. A 15:10-es cseh vezetés után szerencsére megfordult a csapatok helyzete, és a félidőben kapott edzői utasítások hatására feljavult a fiúk játéka. Végül döntetlenre sikerült zárni a mérkőzést. A következő mérkőzésen a pozsonyi SKP csapata ellen már biztos kézben tartották a meccset fiaink. Szoros mérkőzésen, az utolsó 10 percben végig vezetve győzték le az SKP-t. Zárásként ismét egy cseh csapat következett, amely nem képviselt komolyabb játékerőt. A Kodályosok győzelme egyáltalán nem forgott veszélyben.
Gratulálunk mindkét csapatnak tornagyőzelméhez, és ezúton köszönjük Horváth Árpád edző kitartó munkáját, mely ezekhez a szép eredményekhez vezetett!
Eredmények
U12 - Kodály-Nove Veselí 21:7
- Kodály-SKP Bratislava 27:12
- Kodály- Zdar 42:7
U14 - Kodály-Nove Veselí 23:23
- Kodály-SKP Bratislava 18:16
- Kodály-Visocina 23:18

Csapattagok
U12: Darmstadter Máté, Horváth Benedek, Csordás Kristóf, Kolozsi Kornél, Hocsák Balázs, Barsi Kristóf, Sárai Levente, Edwards Olivér, Szegi Kornél, Krancz Kolen, Oláh Bence, Bodnár Ádám, Halmi Szabolcs, Tóth Barnabás
U14: Bogyó Benedek, Járvás Ádám , Papp Domonkos, Zovits Zalán, Barna László, Hornyák Vendel, Bagi Balázs, Árendás Bence, Kádár Kevin, Major Bálint, Nyers Dániel, Hidi Olivér, Marx Dominik, Pulik István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya