Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 02. 09:26, péntek | Helyi sport
Forrás: www.mti.hu

Nincs elnöke a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak

Nincs elnöke a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak

Nincs elnöke csütörtöktől a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak (THAC), miután az eddigi elnök november utolsó napján lemondott.

Az egyesület közgyűlése nem tudott elnököt választani, mert az önkormányzat jelöltjére egyenlő számú igen és nem szavazat érkezett - tájékoztatta a polgármester csütörtökön az MTI-t.
Korábban a THAC a férfi kézilabda NB I-ből való visszalépést tervezte, mert elfogytak a szakosztály forrásai. Az önkormányzat 50 millió forintos támogatást szavazott meg a klubnak, de legnagyobb szponzorként az átutalást ahhoz kötötte, hogy elnököt jelölhessen a szervezet élére, ezért a korábbi elnök bejelentette lemondását - tette hozzá Michl József (KDNP).
"Elég volt abból, hogy a THAC elnöke az orrunknál fogva vezessen bennünket. Nem tukmáljuk tovább a klubra az önkormányzat pénzét, a decemberi testületi ülésen a kérdés végleges megoldására teszek javaslatot" - mondta el az MTI-nek a polgármester, majd hozzátette, az egyesületnek az önkormányzat gyorssegélyként hétmillió forintot adott át a kézilabdacsapat tagjainak és dolgozóknak bérére. "Mivel nincsenek információink a bérekre átadott pénz felhasználásáról, nagyon remélem, hogy az összeg hiánytalanul megvan a klubnál" - fogalmazott.
Komáromi Lajos, a THAC lemondott elnöke az MTI-nek elmondta, a közgyűlésen titkos szavazáson az önkormányzat jelöltje 12 igen és 12 nem szavazatot kapott, így nem sikerült elnököt választani. A küldöttek 17 nem és 7 igen szavazattal azt a személyt sem választották be a vezetésbe, akit az önkormányzat a bérekre átadott pénz felhasználásának ellenjegyzésére delegált.
"A választás eredményét látva a lemondásomat fenntartom és nem is jelöltetem magam újra" - fogalmazott Komáromi Lajos, majd elmondta, a rendkívüli tisztújító közgyűlést december kilencedikére hívta össze, addig a klubot az elnökség irányítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.