Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. November 03. 11:30, csütörtök | Helyi

Önkéntesként és adományokkal is segíthetünk

Önkéntesként és adományokkal is segíthetünk

Idén télen is tucatnyi közösség fog össze a Tatabányán fedél nélkül élő emberek megsegítésére – ismertette Bereznai Csaba alpolgármester a téli krízisellátás indulása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón.

A hajléktalan-ellátásban évtizedek óta tevékenykedő karitatív szervezetek, szociális szakemberek munkáját nagyszerűen egészítik ki a városban működő felekezetek elhivatott önkéntesei. Az önkormányzat intézményein keresztül és pénzügyi források biztosításával vesz részt az együttműködésben.

Az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elnöke idén télen is üzemelteti teajáratát. Balatoni Ágnes, a szervezet elnöke elmondta, hogy a szociális szakemberek és az önkéntesek minden nap 17 órakor indulnak körjáratukra, átlagosan 100 adagnyi szendvicset és 50 liter forró teát osztanak szét a város 10 helyszínén, többek között a TESCO parkolóban, Shell-kút mögött, Dózsakertben és a régi autóbusz-állomás környékén. Szintén életveszélyt hárít el az Egyesület krízisautója. A két szociális munkással üzemelő gépkocsi a nap 24 órájában, lakossági bejelentés alapján siet a helyszínre. Ha valaki bajba jutott, hajléktalan embert lát, hívja az 511-028 telefonszámot, illetve téli ruházat, (sapka, sál, kesztyű) takaró, és tartós élelmiszer (cukor, citromlé, konzerv) adományozásával is segíti a szervezet munkáját. A felajánlásokat a Gál ltp. 405. alatti irodában csütörtök délelőttönként várják.

A városban három nappali melegedő várja reggeltől estig a rászorulókat: Maklári Éva, a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt munkatársa felhívta a figyelmet, hogy a Posta utcai intézményükben reggelente konzervet osztanak. Az Egyesített Szociális Intézmények Hegy utcai telephelyén 100 adagnyi meleg ebédet főznek, míg az USZSE Táncsics úti konténerében forró teát és vajas kenyeret kaphatnak a hajléktalan emberek.

A kistérségi társulás által fenntartott Szent Erzsébet Központ éjjeli menedékhelye 38 főt tud befogadni, míg az Utcai Szociális Segítők Egyesületének zsilipszobájában tizennégyen találhatnak szállást éjszakánként.

Szmrtyka Imréné, az ESZI Szent Márton Központjának vezetője ismertette, hogy a fenti szálláshelyeken túl a Füzes utcai telephelyükön további 130 ember átmeneti lakhatásáról tudnak gondoskodni: Gyermekek Átmeneti Otthona 12 fő, Családok Átmeneti Otthona 30 fő, Hajléktalanok Otthona 40 fő, Hajléktalanok Átmeneti Otthona 48 fő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya