Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2018. Március 11. 00:00, vasárnap | Helyi

Nőket és családokat segítő kezdeményezés indul Esztergomban

Nőket és családokat segítő kezdeményezés indul Esztergomban

A „NŐK-Munka-Család” nevű (EFOP-1.2.9-17-2017-00025) két éves intézkedéssorozat célja, hogy a gyermeket vállaló nőket segítse a család- és a munka összeegyeztetésében.

A projekt vezetője a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, együttműködő partnerei a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány.

Dr. Völner Pál, Esztergom térségének országgyűlési képviselője elmondta, ez a program többek között arról szól, hogy hogyan lehet a munkahelyeket bevonni a kezdeményezésbe és a civil szervezetek tapasztalatait érvényesíteni. A képviselő megköszönte, hogy a kormányhivatal vezető szerepet vállalt a pályázatban, melynek megvalósítására 200 millió forintot nyertek el.

A programok megvalósulásának várható hatásaként a munkáltatók nagyobb hajlandóságot női részmunkaidős foglalkoztatási formák alkalmazására, a távmunka lehetőségek köre bővül az esztergomi járásban, a nők a szülést követően hamarabb visszatérnek a munkaerő-piacra, valamint növekedhet a kereslet a gyermekek napközbeni ellátását, a család és a munka összeegyeztetését segítő szolgáltatások iránt.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy más járásokban is indulnak hasonló célú programok, a projektek teljes költségvetése 800 millió forint. Az egyes helyszíneken más-más lesz a képzések és a tanácsadások tartalma, a terület igényei szerint.

Lévai Edit, az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány kuratóriumának vezetője emlékeztetett arra, hogy az országban elsőként Esztergomban kezdett dolgozni szervezetük. Az alapítvány a kezdeményezés működtetéséhez 6 munkatársat biztosít, valamint önismereti, kommunikációs foglalkozásokat, személyiségfejlesztő, önbizalom-erősítő foglalkozás-sorozatot tart a célcsoport számára, illetve önkéntesképzést szervez kisgyermekes családok látogatásához.

- A Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozását célzó pályázatot egy konzorcium valósítja meg, ennek egyik szereplője a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - mondta Dr. Szerencsés László, majd hozzátette; „a
pályázattal erősítjük társadalmi szerepvállalásunkat abban, hogy ne csak a gazdaság területét töltsük meg élettel, hanem segítsük a családok boldogulását, a nők munkavállalását”.

Az együttműködésben a kamara a Nő-Köz-Pont létrehozásához helyiséget és informatikai hátteret biztosít, felmérést készít az elérhető támogató szolgáltatásokról, OKJ-s képzéseket szervez, valamint fejlesztő képzéseket biztosít több száz ember számára.

Horváth-Szeder Gábor, az Esztergomi Járási Hivatal vezetője elmondta, a projekt megvalósítását helyi gazdasági és társadalmi szereplőkkel, vállalkozásokkal, önkormányzatokkal, és civil szervezetekkel megkötött együttműködési megállapodások segítik. A központ által kínált szolgáltatások térítésmentesen vehetők igénybe.

Az Esztergomi Járási Hivatal munkaadói és munkavállalói találkozókat, mini állásbörzéket szervez, valamint mentálhigiénés és pszichológiai családtámogatói szolgáltatásokat dolgoz ki, illetve a projekt népszerűsítésére plakátokat és kiadványok készít a célcsoport számára.

A helyszín Esztergom belvárosában található, az irodák bárki által akadálymentesen megközelíthetők. A központ közvetlen közelében a projektet támogató, segítő további szolgáltatások is elérhetőek. A központtal szemben korszerű felújított játszótér található, az utcában óvoda működik.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 17. 00:00, hétfő | Helyi

Fórum az E-ügyintézésről Tatabányán és Esztergomban

Zsúfolásig megtelt csütörtökön délelőtt a megyei kereskedelmi és iparkamara (KEMKIK) tatabányai székházának tanácsterme.

2018. December 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Ma van Advent harmadik vasárnapja

A rózsaszín gyertyát kell meggyújtani

2018. December 15. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A füge ezért egészséges

2018. December 15. 00:00, szombat | Helyi

Baleset szemtanúit keressük

A Tatai Rendőrkapitányság várja a balesetben részt vevő gyalogos, illetve a neki segítséget nyújtó személyek jelentkezését.