Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Szeptember 29. 11:26, csütörtök | Helyi

Nyolc útszakasz újul meg félmilliárdból Tatabányán

Nyolc útszakasz újul meg félmilliárdból Tatabányán

Alsógallán, Dózsakertben, Kertvárosban, Sárberekben, Újvárosban és az Ipari Parkban találhatóak azok az útszakaszok, amelyek a tavaly december 3-án meghozott kormányhatározat értelmében, összesen 500 millió forintból, a Modern Városok Program rendkívüli támogatásának keretében újulhatnak meg. A beruházások helyszíneiről és azok ütemezéséről Schmidt Csaba polgármester az Aradi utcában számolt be.

Az alsógallai Aradi utca az első olyan helyszínek egyike, ahol már meg is kezdődtek a munkálatok, itt 700 méter útszakasz újul meg. 2013-ban az önkormányzatnak már sikerült az út jelentős, a Tátra utcától a vasúti aluljáró előtti autóbusz-megállóhelyig tartó szakaszát felújítani, a mostani beruházással már az Aradi utcán végig, egészen az Eszterházy József utcáig lehet majd új útfelületen közlekedni.

A Dózsa György út is a munkagépek zajától lesz hangos a napokban. A város egyik legnagyobb forgalmát lebonyolító főutat a körforgalomtól egészen a Fürdő utcáig, több mint 400 méter hosszan újítják fel a szakemberek. Itt az elkövetkező körülbelül egy hónapban félpályás útlezárásokra és jelzőőrös forgalomirányításra kell számítani.

Kivonulnak a szakemberek a Mártírok útjára is, amely közel 600 méter hosszan, a Március 15. úttól az Ifjúság utcáig kap új burkolatot. A Vadász utcában 300 méteres útszakasz modernizálásának kezdenek majd neki, a Réti utca és a Rákóczi Ferenc tér között.

Megújul a Sárberki gyűjtőút egy része is: az Ifjúság utca és a Köztársaság útja kereszteződésétől a Pilinszky utcáig, 350 méter hosszan.

Az újvárosi Komáromi utca teljes felújításának utolsó, befejező ütemében a Töhötöm vezér utcától a Győri útig tartó szakaszt újítja meg az önkormányzat.

A nyolc közül a leghosszabb szakaszt, közel egy kilométert az Ipari Parkban található Orgonás úton modernizálják majd, a körforgalom és a Búzavirág út között.

Végül, de nem utolsó sorban a kertvárosi Alkotmány utcának is egy újabb szakasza lesz modernebb és biztonságosabb, a Rákóczi Ferenc és a Hadsereg utca közötti több mint fél kilométeren dolgoznak majd a szakemberek.

A város önkormányzata az összesen körülbelül négy kilométeren zajló útfelújítások idejére kéri a közlekedők megértését és türelmét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya