Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Október 30. 09:24, péntek | Helyi
Forrás: police

Nyugodt emlékezés

Nyugodt emlékezés

A cél, hogy a szeretteikre emlékezők ne váljanak bűncselekmény sértettjeivé vagy balesetek áldozataivá.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság évről évre fokozott bűnmegelőzési és baleset-megelőzési tevékenységet végez a megye egész területén Halottak Napján, valamint az azt megelőző napokban. A rendőrök a forgalmas főútvonalak, illetve a temetők környékén jelenlétükkel a lakosság szubjektív biztonságérzetét kívánják növelni, csökkentve a bűncselekmények és a közúti közlekedési balesetek előfordulását.

A rendőrök gyalogosan járják körbe a megye sírkertjeit. Szolgálatellátásuk során a temetőkbe is bemennek, hogy az állampolgárok nyugodtan emlékezhessenek szeretteikre. Az M1-es autópályán, valamint a megye forgalmas főútvonalain pedig folyamatos közúti ellenőrzéssel kívánják felhívni az állampolgárok figyelmét a biztonságos közlekedésre.

A bűncselekmények megelőzése érdekében az állampolgárok is sokat tehetnek. Erre hívja fel a Komárom-Esztergom megyében élők és mindenszentek, halottak napja alkalmából a megyébe látogatók figyelmét a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság azokon a bűnmegelőzési kiadványokon, melyeket a megye valamennyi temetőjénél kihelyeztek a rendőrök. A síremlékekhez gépjárművel érkezőket arra kéri a rendőrség, hogy jól látható helyen ne hagyjanak semmit autójukban. Értékeiket a csomagtartóban helyezzék el, de a legjobb, ha azokat magukkal viszik. A jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha rövid időre távoznak. Az indító kulcsot tartsák maguknál, hogy azt ne tudja illetéktelen megszerezni. Amennyiben lehetőség van rá, parkoljanak őrzött parkolóban. Az esti órákban pedig olyan helyet válasszanak, ahol jó a közvilágítás, illetőleg a parkolóhely belátható és forgalmas.

Ezekben a napokban a közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő, és a balesetveszély még tovább fokozódik, ha a megszokottnál lassúbb haladást lehetővé tévő zsúfolt utakon a járművezetők elveszítik türelmüket. A balesetek megelőzése érdekében 2015. október 29-től november 4-ig a közutakon (autópályákon, autóutakon, főútvonalakon és lakott területen belül), valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők, amely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul. A segítő, vigyázó jelenlétet csakúgy, mint az elmúlt években idén is a polgárőrökkel együttműködve biztosítják a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya