Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 17. 11:26, hétfő | Helyi önkormányzati

Október 17. Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

Október 17. Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja

A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából százezer forintért vásároltak tartós élelmiszereket a családsegítő szolgálat kríziskamrájának feltöltéséhez a tatabánya Fidesz frakció tagjai.

Október 17-éhez, a szegénység elleni küzdelem világnapjához kötődően hirdeti meg évek óta adománygyűjtő felhívását a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány.

Az akció révén iskolák, mnkahelyi közösségek, vállalkozások és magánemberek segítségével igyekeznek feltölteni a TKTT ESZI Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat kríziskamráját – mondta el Mecsei Ilona kuratóriumi elnök. Sok százan adományoznak ilyenkor konzerveket, cukrot, étolajat, lisztet, száraztésztát, ruhaneműt, melyet a segítő szervezet oszt szét a legrászorultabb családoknak.
Bereznai Csaba alpolgármester úgy véli, hogy ehhez a közös felelősségvállaláshoz aki megteheti, kötelessége csatlakozni. Ezért kezdményezte frakciótársai felé, hogy magánemberként, a családi kasszából vásároljanak tartós élelmiszereket a családsegítő központ kríziskamrájába.
A szegénység nem új keletű dolog, enyhítéséhez széleskörű társadalmi összefogásra, szolidaritásra van szükség. Mindenki csak annyival segítsen, amennyire lehetőségei engedik – kérte a a városvezető. - Van úgy, hegy ez egyheti fizetés, van úgy hogy egyórányi munkabér, de ugyanilyen értékes egy jó szó vagy egy mosoly is – mondotta. A tatabányai szociális szakemberek évtizedek óta lelkesen végzik odaadó munkájukat, melyhez sok-sok adománnyal járulnak hozzá városunk polgárai, közösségei – mondott köszönetet a segítőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.